Tổng hợp đề thi thử đại học môn Tiếng Anh mới nhất

Gửi bởi: vào ngày 2016-02-13 13:35:36 || Kiểu file: DOC

Nội dung tài liệu Tải xuống

Các tài liệu liên quan

Loading...

Thông tin tài liệu

Doc24.vn TRƯỜNG THPT CHUYÊN LÊ QUÝ ĐÔN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC LẦN (Đề thi gồm 06 trang, 80 câu trắc nghiệm) Môn: Tiếng Anh Thời gian: 90 phút Mã đề thi 135 Blacken the letter A, B, C, or on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. Question1: Cool temperatures, shade, moist (A), and the presence of dead (B) organic material provide (C) the ideal living conditions (D) for mushrooms. Question 2: Despite (A) fats and oil are nutritionally (B) important as (C) energy sources, medical research indicates (D) that saturated fats may contribute to hardening of the arteries. Question 3: The engineering (A) in charge of the design of scientific tool works in close (B) partnership with (C) the scientist and the technician (D). Question 4: Searching for alternate (A) forms of energy does not necessary (B) mean the abandonment (C) of fossil fuels as an energy source (D). Question 5: The radio telescope, invented (A) in 1932, has capabilities (B) beyond far (C) those of optical telescopes in tracking (D) signals from galaxies. Read the following passage and blacken the letter A, B, or on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks Quite apart from the economic similarity between present-day automation and the mechanization, which has been proceeding for centuries, it must also be stressed that even in the United States, automation is by no means the only factor (6) _____ people from existing jobs. The increasing number of unneeded workers in (7) _____ years has been the result of much more simple and old-fashioned influences: farm laborers have been (8) _____ out of work by bigger tractors, miners by the cheapness of oil, and railway-men by better roads. It is quite wrong, therefore, to think of automation as some new monster whose arrival (9) ______ the existence of employment in the same way that the arrival of myxomatosis threatened the existence of the rabbit. Automation is one (10) _______ of technological changes (changes in tastes, changes in social patterns, changes in organization) which (11) ______ in certain jobs disappearing and certain skills ceasing to be required. And even in America, which has level of technology and output per (12) _______ much in advance of Britain’s, there is no (13) _______ that the (14) _______ of change is actually speeding up. Nevertheless changes in the amount of labor needed to produce certain output are proceeding fairly rapidly in America and in (15) ______ countries and may proceed more rapidly in future. Indeed it is one of the main objects of economic policy. Question A. riding B. displacing C. passing D. dismissing Question A. recent B. later C. passed D. elapsed Question A. put B. fit C. set D. dismissed Question A. shadows B. evades C. intimidates D. threatens Question 10 A. face B. point C. aspect D. angle Question 11 A. result B. reside C. end D. prospect Question 12 A. human B. head C. unit D. piece Question 13 A. signal B. evidence C. demonstration D. incidence Question 14 A. step B. rush C. pace D. leap Question 15 A. another B. others C. other D. each2 Blacken the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 16: A. historian B. architecture C. biography D. thermometer Question 17: A. supposedly B. curriculum C. surprisingly D. supernatural Question 18: A. magnificent B. miraculous C. inferior D. electronic Question 19: A. relevant B. cognitive C. artistic D. consequence Question 20: A. admirable B. considerate C. unbearable D. intentional Blacken the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. Question 21: There were no poor performances, but that of the Russian dancers was certainly the best. A. The best performances were those of the Russians; some of others were poor. B. The standard of dancing was high, particularly among the Russians. C. The Russian dancers were well-worth watching but the others weren’t. D. They all danced well, but the Russian dancers were far better. Question 22: Owing to the poor visibility caused by the fog, it took us ten hours, instead of the usual eight, to get to Istanbul. A. The light of Istanbul were visible for two hours before we reached the city. B. Even though we ran into lot of fog on the way to Istanbul, the journey didn’t take much longer than usual. C. It took between eight and ten hours to drive to Istanbul, depending on visibility. D. The fog meant that we reached Istanbul two hours later than normal. Question 23: The theory of natural selection made the idea of organic evolution acceptable to the majority of the scientific world. A. The world’s scientist accepted the idea of organic evolution more rapidly than the concept of natural selection. B. Without the theory of natural selection to support it, no scientists would ever have approved the theory of organic evolution. C. On the whole, the scientific world approved the concept of organic evolution once the theory of natural selection had been postulated. D. It was only after the introduction of the theory of natural selection that scientists paid any attention to the idea of organic evolution. Question 24: Much to my surprise, found his lecture on the civilization of Mesopotamia extremely interesting. A. Contrary to expectations, his lecture on ancient Mesopotamia was the most fascinating of all. B. It was at his lecture on the civilization of Metosotamia that realized how fascinating the subject is. C. was fascinated by what he had to say in his lecture on the civilization of Mesopotamia though hadn’t expected to be. D. hadn’t expected him to lecture on the civilization of Mesopotamia, but he spoke remarkably well.3 Question 25: The newspapers are putting the blame on his private secretary, but think several people are equally guilty. A. It seems to me that several people are at fault, not just his private secretary as the newspapers are suggesting. B. The names of some guilty people were given to the newspapers by his private secretary. C. According to the newspapers, it is not only his private secretary who is to blame; several other people are involved. D. Some of the people who are quite as guilty as his private secretary have managed to avoid getting their names in the newspapers. Question 26: Rather than disturb the meeting, left without saying goodbye. A. would rather disturb the meeting than leave without saying goodbye. B. left without saying goodbye as didn\'t want to disturb the meeting. C. disturbed the meeting because said goodbye. D. The meeting was disturbed as left saying goodbye. Question 27: As Elton John became more famous, it was more difficult for him to avoid newspaper reporters. A. The more famous Elton John became, the more difficult it was for him to avoid newspaper reporters. B. The more famous Elton John became, the more difficult for him it was to avoid newspaper reporters. C. The more famous Elton John became, more difficult for him to avoid newspaper reporters it was. D. The more Elton John became famous, the more difficult for him it was to avoid newspaper reporters. Question 28: We’re still debating whether or not he deserves to be promoted. A. There was much disagreement among us as to whether he’s suitable candidate for promotion. B. The question of whether he’s entitled to promotion has not yet been discussed. C. His promotion will certainly cause great deal of disagreement among us. D. We haven’t yet come to an agreement as to if he should be promoted. Question 29: Apparently, Tom and Jerry can’t spend an afternoon together without fighting. A. fight seems inevitable when Tom and Jerry are together even if only for an afternoon. B. Tom and Jerry must have got together in the afternoon to have fight. C. Presumably, on the afternoon of the fight, Tom and Jerry were together. D. Unfortunately, Tom and Jerry spent the whole afternoon fighting each other. Question 30: Wouldn’t it be better to let them know about the alterations to the plan? A. Why haven’t they been informed about the new development? B. Shouldn’t they have been consulted before the scheme was changed? C. Don’t you think they should be informed about the changes in the plan? D. We’d better ask them to change the plan, hadn’t we?4 Read the following passage and blacken the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. The history of clinical nutrition, or the study of the relationship between health and how the body takes in and utilizes food substances, can be divided into four distinct eras: the first began in the nineteenth century and extended into the early twentieth century when it was recognized for the first time that food contained constituents that were essential for human function and that different foods provided different amounts of these essential agents. Near the end of this era, research studies demonstrated that rapid weight loss was associated with nitrogen imbalance and could only be rectified by providing adequate dietary protein associated with certain foods. The second era was initiated in the early decades of the twentieth century and might be called \"the vitamin period.\" Vitamins came to be recognized in foods, and deficiency syndromes were described. As vitamins became recognized as essential food constituents necessary for health, it became tempting to suggest that every disease and condition for which there had been no previous effective treatment might be responsive to vitamin therapy. At that point in time, medical schools started to become more interested in having their curricula integrate nutritional concepts into the basic sciences. Much of the focus of this education was on the recognition of deficiency symptoms. Herein lay the beginning of what ultimately turned from ignorance to denial of the value of nutritional therapies in medicine. Reckless claims were made for effects of vitamins that went far beyond what could actually be achieved from the use of them. In the third era of nutritional history in the early 1950\'s to mid-1960\'s, vitamin therapy began to fall into disrepute. Concomitant with this, nutrition education in medical schools also became less popular. It was just decade before this that many drug companies had found their vitamin sales skyrocketing and were quick to supply practicing physicians with generous samples of vitamins and literature extolling the virtue of supplementation for variety of health-related conditions. Expectations as to the success of vitamins in disease control were exaggerated. As is known in retrospect, vitamin and mineral therapies are much less effective when applied to health-crisis conditions than when applied to long-term problems of under nutrition that lead to chronic health problems. Question 31: What does the passage mainly discuss? A. The effects of vitamins on the human body B. The history of food preferences from the nineteenth century to the present C. The stages of development of clinical nutrition as field of study D. Nutritional practices of the nineteenth century Question 32: It can be inferred from the passage that which of the following discoveries was made during the first era in the history of nutrition? A. Protein was recognized as an essential component of diet. B. Vitamins were synthesized from foods. C. Effective techniques of weight loss were determined. D. Certain foods were found to be harmful to good health. Question 33: The word \"tempting\" is closest in meaning to A. necessary B. attractive C. realistic D. correct Question 34: It can be inferred from the passage that medical schools began to teach concepts of nutrition in order to A. convince medical doctors to participate in research studies on nutrition B. encourage medical doctors to apply concepts of nutrition in the treatment of disease5 C. convince doctors to conduct experimental vitamin therapies on their patients D. support the creation of artificial vitamins Question 35: The word \"Reckless\" is closest in meaning to A. recorded B. irresponsible C. informative D. urgent Question 36: The word \"them\" in line 16 refers to A. therapies B. claims C. effects D. vitamins Question 37: Why did vitamin therapy begin losing favor in the 1950\'s A. The public lost interest in vitamins. B. Medical schools stopped teaching nutritional concepts. C. Nutritional research was of poor quality D. Claims for the effectiveness of vitamin therapy were seen to be exaggerated. Question 38: The phrase \"concomitant with\" is closest in meaning to A. in conjunction with B. prior to C. in dispute with D. in regard to Question 39: The word \"skyrocketing\" is closest in meaning to A. internationally popular B. increasing rapidly C. acceptable D. surprising Question 40: The paragraph following the passage most probably discusses A. The fourth era of nutrition history B. Problems associated with undernutrition C. How drug companies became successful C. Why nutrition education lost its appeal Blacken the letter A, B, or on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 41: Why don\'t you try praising your students occasionally instead of ________ them all the time? A. crying to B. falling over C. shouting at D. rushing into Question 42: After so many years, it is great to see him ________ his ambitions. A. realise B. get C. possess D. deserve Question 43: Unless this outbreak of cholera ________rapidly under control, we ________ourselves with an epidemic on our hands. A. has brought/could find B. is brought/may find C. were brought/would be found D. had brought/might have found Question 44: We still meet up for drink and chat once ________. A. in blue moon B. in while C. at time D. in black mood Question 45: ________ in the diet is especially important for vegetarians. A. Enough protein is obtained B. Obtaining enough protein C. They obtain enough protein D. By obtaining enough protein Question 46: Linda: \"It\'s been tough couple of months, but think the worst is behind us now.\" Jill: “________” A. Good luck! B. Good morning. C. Goodness me! D. Good.6 Question 47: Many of the relics of early Mesopotamia, one of the areas where civilizations first _____, ______ from their sites over the years, and are now on display in European museums.. A. used to develop/were removed B. had developed/have removed C. developed/have been removed D. were developing/had removed Question 48: Student: \"I would like to join the library.\" Librarian: “________” A. OK. Would you like to fill in this form? B. OK. This is the form that requires us. C. OK. would like to fill in this form. D. OK. See if you can join. Question 49: hope that by the time our rivals________ out about this deal, we ______ all the contracts. A. found/had been signed B. will find/are signing C. have found/will sign D. find/will have signed Question 50: I\'m beginning to think _______ people say about him is true. A. which B. things C. what D. those Question 51: A: \"How much sugar do you want in your coffee?\" B: “________” A. So much. B. Too much. C. Little bit. D. Not much. Question 52: At the South Pole ________ the coldest and most desolate region on Earth. A. Antarctica lies where B. Antarctica lies and C. where Antarctica lies D. lies Antarctica Question 53: She never once needed to consult the manual. She had all the information _______ her fingertips. A. with B. at C. by D. for Question 54: ________ have made communication faster and easier through the use of email and Internet is widely recognized. A. It is that computers B. That computers C. Computers that D. That it is computers Question 55: Larry drove all night to get there for his sister’s wedding. He ______exhausted by the time he arrived. A. ought to be B. could be C. should have been D. must have been Question 56: This was of course very embarrassing for the P.M. and _____of the speech he told funny stories. A. in spite B. in case C. instead D. intend Question 57: Rows and silences are ______ and parcel of any marriage. A. package B. stamps C. packet D. part Question 58. ________, Sarah Jeweft, nineteenth- century writer, read widely in her family\'s extensive library. A. That she received little education formally B. The little formal education that she received C. Little formal education that was received by D. Although she received little formal education Question 59: Children with parents whose guidance is firm, consistent and rational are inclined ________ high levels of self-confidence. A. possess B. have possessed C. to possess D. possessing7 Question 60: Linda: “Have you got anything by Jane Austen?” Janet: ________” A. No, haven\'t got any. B. Will you buy it, please? C. Have look upstairs. D. Don\'t worry about it. I\'ve got some. Question 61: Although thunder and lightning are produced at the same time, light waves travel faster ________ so we see the lightning before we hear the thunder. A. than sound waves are B. than sound waves do C. do sound waves D. sound waves Question 62: Snow aids farmers by keeping heat in the lower ground levels, thereby _____ from freezing. A. to save the seeds B. saving the seeds C. which save the seeds D. the seeds save Question 63. The boy _______ to having been writing graffiti on the walls. A. agreed B. confessed C. denied D. accepted Question 64: The Earth has tremendous amount of water, but_______ in the oceans. A. almost all of it is B. it is almost all of C. all of it is almost D. it almost is all Question 65: You will be glad to know your son\'s work is showing _______ improvement. A. marked B. mediocre C. minimal D. pronounced Question 66: The world\'s deepest cave, Pierre St. Martin in the Pyrenees mountains, is almost three times as deep ________ A. as the Empire State Building is high B. that the Empire State Building is higher C. is higher than the Empire State Building D. and the Empire State Building\'s height Question 67: Overweight people should not jog, because it puts great ________ their hearts. A. strain on B. control over C. trouble with D. cruelty to Question 68: Don\'t worry; this is nothing that _______ you A. matters B. entails C. concerns D. complicates Question 69: It may be raining, but I\'m _______ enjoying myself. A. thoroughly B. slightly C. extremely D. desperately Question 70: How do you account for the manager\'s fiery _______ yesterday afternoon? A. output B. outburst C. outcry D. outlaw Read the following passage and blacken the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Sharks have gained an unfair reputation for being fierce predators of large sea animals. Humanity\'s unfounded fear and hatred of these ancient creatures is leading to worldwide slaughter that may result in the extinction of many coastal shark species. The shark is the victim of warped attitude of wildlife protection; we strive only to protect the beautiful, non-threatening parts of our environment. And, in our efforts to restore only non-threatening parts of our earth, we ignore other important parts. perfect illustration of this attitude is the contrasting attitude toward another large sea animal, the dolphin. During the 1980s, environmentalists in the United States protested the use of driftnets for tuna fishing in the Pacific Ocean since these nets also caught dolphins. The environmentalists generated enough political and economic pressure to prevent tuna companies from buying tuna that had been caught in driftnets. In contrast to this effort on behalf of the dolphins, these same environmentalists have done very little to help save the Pacific Ocean sharks whose population has decreased nearly to the point of extinction. Sharks are among the oldest8 creatures on earth, having survived in the seas for more than 350 million years. They are extremely efficient animals, feeding on wounded or dying animals, thus performing an important role in nature of weeding out the weaker animals in species. Just the fact that species such as the Great White Shark have managed to live in the oceans for so many millions of years is enough proof of their efficiency and adaptability to changing environments. It is time for us humans, who may not survive another 1,000 years at the rate we are damaging the planet, to cast away our fears and begin considering the protection of sharks as an important part of program for protection of all our natural environment. Question 71: With which of the following topics is this passage primarily concerned? A. Sharks are efficient creatures with bad reputations. B. Sharks are some of the oldest creatures on earth. C. Sharks illustrate problem in wildlife protection. D. The campaign to save dolphins was not extended to save sharks. Question 72: The word \"protested\" is closest in meaning to which of the following? A. prescribed B. objected to C. protected D. reflected on Question 73: How did environmentalists manage to protect dolphins? A. They prevented fishermen from selling them for meat. B. They pressured fishermen into protecting dolphins by law. C. They brought political pressure against tuna companies. D. They created sanctuaries where dolphin fishing was not allowed. Question 74: About how long have sharks lived on the planet? A. 25 million years B. 150 million years C. 350 million years D. 500 million years Question 75: The author uses the phrase \"weeding out\" to mean A. strengthening something that is weak B. feeding something that is hungry C. encouraging something that is efficient D. getting rid of something that is unwanted Question 76: The phrase \"managed to live\" is used to infer that A. surviving was difficult B. migration was common C. procreation was expanding D. roaming was necessary Question 77: The phrase \"to cast away\" means most nearly A. to throw off B. to bring in C. to see through D. to set apart Question 78: What is the author\'s tone in this passage? A. explanatory B. accusatory C. gentle D. proud Question 79: Which of the following best describes the organization of this passage? A. order of importance B. cause and effect C. statement and example D. chronological order Question 80: Which of the following is NOT mentioned in the passage? A. We are only protecting the beautiful and non-threatening parts of our environment. B. Worldwide slaughter of sharks may lead to the extinction of these animals. C. Environmentalists didn\'t approve of using driftnets to catch tuna because they also caught dolphins. D. Tuna fishing is one of the causes that lead to the decrease in the number of tuna in the Pacific Ocean.9 ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC LẦN Môn Tiếng Anh MĐ 135 MĐ 357 1A 21 41C 61_ 1B 21 41_ 61A 2A 22 42A 62_ 2D 22 42_ 62_ 3A 23 43_ 63 3D 23 43C 63 4B 24 44_ 64A 4C 24 44a 64C 5C 25A 45_ 65A 5A 25A 45_ 65A 6B 26 Q6D 66A 6A 26 46C 66C 7A 27A 47C 67A 7D 27C 47A 67A 8A 28a 48A 68C 8A 28A 48_ 68C 9D 29A 49a 69A 9C 29_ 49_ 69C 10C 30A 50C 70_ 10a 30C 50_ 70a 11A 31C 51a 71C 11a 31a 51a 71A 12_ 32A 52a 72_ 12C 32_ 52a 72A 13_ 33_ 53_ 73C 13C 33a 53A 73_ 14C 34_ 54_ 74C 14A 34_ 54_ 74C 15C 35_ 55a 75a 15_ 35a 55A 75a 16_ 36a 56C 76A 16_ 36A 56A 76A 17a 37a 57a 77A 17C 37A 57A 77_ 18a 38A 58a 78_ 18a 38C 58C 78C 19C 39_ 59C 79C 19C P9C 59a 79A 20A 40A 60C 80a 20_ 40_ 60C 80A MĐ 246 MĐ 468 1C 21 41C 61C 1A 21C 41a 61_ 2A 22 42C 62_ 2C 22 42a 62_ 3B 23 43_ 63 3D 23 43A 63 4B 24 44_ 64C 4B 24 44_ 64A 5B 25C 45_ S5D 5A 25A 45A 65C10 6D 26 46A 66A 6B 26 46A 66A 7D 27D 47A 67A 7A 27D 47B 67B 8A 28B 48A 68B 8A 28C 48D 68B 9B 29B 49A 69C 9A 29B 49D 69C 10A 30D 50C 70D 10A 30D 50C 70A 11A 31C 51A 71B 11D 31A 51C 71C 12A 32C 52B 72B 12B 32B 52B 72A 13A 33D 53C 73A 13B 33C 53C 73B 14B 34D 54A 74D 14C 34A 54C 74A 15C 35B 55B 75C 15B 35A 55D 75C 16C 36B 56A 76A 16C 36C 56A 76D 17A 37D 57B 77B 17D 37A 57A 77D 18B 38C 58D 78B 18A 38B 58B 78D 19A 39D 59D 79C 19D 39B 59C 79A 20D 40D 60C 80A 20C 40B 60D 80C