loading
back to top

Đề thi tuyển sinh 10 môn tiếng anh lớp 9 có đáp án hà nội

Chia sẻ: hoangkyanh0109 | Ngày: 2018-07-05 17:11:28 | Trạng thái: Được duyệt

Chủ đề: Đề thi tuyển sinh 10 môn tiếng anh lớp 9 có đáp án hà nội   

113
Lượt xem
6
Tải về





Bên trên chỉ là 1 phần trích dẫn trong tài liệu để xem hết tài liệu vui lòng tải về máy. Đề thi tuyển sinh 10 môn tiếng anh lớp 9 có đáp án hà nội

Đề thi tuyển sinh 10 môn tiếng anh lớp 9 có đáp án hà nội

Đề thi tuyển sinh 10 môn tiếng anh lớp 9 có đáp án hà nội




Tóm tắt nội dung
Thẩm Tâm Vy June, 2018 BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO CÔNG HÒA XÃ HỘI CHỦ NGHĨA VIỆT NAM TRƯỜNG ĐẠI HỌC SƯ PHẠM Độc Lập Tự Do Hạnh Phúc ĐỀ THI TUYỂN SINH VÀO TRƯỜNG TRUNG HỌC PHỔ THÔNG CHUYÊN NĂM 2018 Môn thi: TIẾNG ANH ĐỀ CHÍNH THỨC Mã đề 209 (dành riêng cho thí sinh thi vào lớp chuyên Anh) Thời gian làm bài: 120 phút I. Choose the best answer to each of the followìng questions. Question 1: ....... all the students couldn't do it well. A. Giving the test at short notice B. The teacher gave the test at short notice C. At short notice dìd the teacher give the test D. The teacher giving the test at short notice Question 2: Jane promised.......me up at o’dock. A. me to pick B. me that she would pick C. to me that she would pick D. to me to pick Question 3: Jane: Which one can have? Anne: Take your......, mate. It's first come, first served. A. choice B. pick C. pluck D. vote Question 4: think you're being.....pessimistic. A. worthlessly B. unduly C. undeservedly D. abundantly Question 5:...
Nội dung tài liệu
Thẩm Tâm Vy June, 2018 BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO CÔNG HÒA XÃ HỘI CHỦ NGHĨA VIỆT NAM TRƯỜNG ĐẠI HỌC SƯ PHẠM Độc Lập Tự Do Hạnh Phúc ĐỀ THI TUYỂN SINH VÀO TRƯỜNG TRUNG HỌC PHỔ THÔNG CHUYÊN NĂM 2018 Môn thi: TIẾNG ANH ĐỀ CHÍNH THỨC Mã đề 209 (dành riêng cho thí sinh thi vào lớp chuyên Anh) Thời gian làm bài: 120 phút I. Choose the best answer to each of the followìng questions. Question 1: ....... all the students couldn't do it well. A. Giving the test at short notice B. The teacher gave the test at short notice C. At short notice dìd the teacher give the test D. The teacher giving the test at short notice Question 2: Jane promised.......me up at o’dock. A. me to pick B. me that she would pick C. to me that she would pick D. to me to pick Question 3: Jane: Which one can have? Anne: Take your......, mate. It's first come, first served. A. choice B. pick C. pluck D. vote Question 4: think you're being.....pessimistic. A. worthlessly B. unduly C. undeservedly D. abundantly Question 5: The........of Cat Tien National Park includes 105 listed mammal species, 351 species of birds, over 120 reptile and amphibian species and over 130 species of freshwater fish. A. species B. creatures C. flora D. launa Question 6: We must prepare for the attack. Every......counts. A. second B. hour C. day D. minute Question 7: Miss McCarter was.......anyone could have had. She never lost her temper with even the stupidest pupils. A. as patient teacher as B. so patient teacher as C. as patient teacher as D. so patient teacher as Question 8: Once the story........the headlines, everyone was talking about it. A. smashed B. hit C. crashed D. struck Question 9: The clown was wearing a.......wig and red nose. A. red funny plastic French B. French funny plastic red C. funny red French plastic D. red French plastic funny Queslion 10: Hillary was an effective speaker and her audience seemed to.......on her every word. A. hang B. cling C. hold D. catch II. Choose the word whose primary stress placed differently from that of the others. Question 11: A. safari B. hurricane C. continent D. industry Question 12: A. archipelago B. articulation C. argumentative D. architectural III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. Question 13: A. money B. something C. nonsense D. comfort Question 14: A. island B. domestic C. escort D. foster Question 19: A. certificate B. immediate C. unfortunate D. exacerbate IV. For questions 16-25, read the text below and decide which answer (A, B, C, or D) best fits each gap. There is an example at the beginning (0). Example: 0. A. intended B. imagined C. supposed D. said Round Pegs in Round Holes Do you remember when technology was (0) supposed to bring about big changes in the workplace, improve the workìng environmont and increase leisure time? Well, you'll also recall that it failed to bring about such desired (16)......, for most of us at least. In fact, many of these technological advancements led to various health (17).... like eyestrain and back problems. And the extra leisure time all the experts promised us never became reality.Thẩm Tâm Vy June, 2018 Luckily, there does appear to be some good news. Some employers have become enlighlened enough to (18).......that happy, relaxed employees are more (19)......and friendly than those who are burnt-out and undervalued. Therefore, many (20)......their work environments in way that promote positive, calm workplace. The prínciples of the ancient Chinese art of "Feng Shui" are being applied to (21).....harmonious environments in many workplaces. For instance, as calming influence, an aquarium of fish can be placed in any workplace or chunks of amethyst can be placed next to workers' computers to help neutralise (22).......radiation and relieve stress. Next, the furniture and offce fixtures in the workplace affect the people who work in it. When employers are comfortable and with quality equipment, they feel better and take greater pride in their work. It is (23)......for people to feel as though they are an integral and valued part of the company. To sum up, when people are treated as individuals and not merely as dispensable pieces of equipment, they are more (24)........ to give their best. Offering employers (25).......in the shape of bonuses, regular pay increases, holidays, etc, can serve as all exeellent ways to increase productivity. So go on, give it try and see how your work environment can become more positive and energised. Question 16: A. alterations B. corrections C. variations D. reforms Question 17: A. factors B. disputes C. aspects D. issues Question 18: A. recognise B. relate C. connect D. associate Question 19: A. rapid B. immediate C. efficient D. hasty Question 20: A. upgrade B. increase C. advance D. boost Question 21: A. cause B. create put D. bring Question 22: A. destructive B. wounding C. harmful D. hurtful Question 23: A. compulsory B. vital C. urgent D. basic Question 24: A. likely B. readily C. surely D. happily Question 25: A. benefits B. increments C. incentives D. perks V. Read the text below and use the words given in capitals to form word that fits in each gap. There is an example at the beginning (0). Can Roads Help Nature? It is (0) reasonable to assume that roads. generally, are not very good REASON for nature, and there is good evidcnce to support this (26)......... ASSUME Scientists William Laurance and Andrew Balmford point out, for example. that '95% of (27)........ fìres and atmospheric carbon FOREST (28)........in the Brazilian Amazon occur within 50 kilometres of road.’ EMIT One hundred tbousand kilometres of roads now criss-cross the Amazon, and roadbuilding there continues, oftcn (29).........contravening LEGAL environmental laws. However, Laurance and Balmford believe that roads can be environmentally (30)......in agricultural areas where forests have already cleared, good BENEFIT roads case access to markets, which improve the (31).......and profitability of EFFICIENT farms and tends to encourage people to stay away from vulnerable wilderness. Laurance and Balmford propose worldwide project to establish which areas should not have roads and which areas governments should (32)........for road PRIOR improvement. They believe scheme of this kind could (33)......the damage roads L1TTLE cause. It would be challenging, but, in Laurance and Baimford's view, influencing road development is. (34)......more practical and cost-effective than any other QUESTION measure currently deployed to protect (35)......ecosystems. CRUX VI. There are 11 mistakes in the following text. The first mistake is corrected as an example nnmbered 0. Find the other mistakes and correct them. Write your answer in the corresponding numbered boxes (36-45) on the answer sheet. Exanple: 0. line 1: Much => Many Line [Much] women nowadays choose to have baby without getting married. They are ......... usually well-off, single professionals who, in their thirty, fínd that work is not everything ......... and so decide to have baby. They dont want to find husband and have regular ......... family but only want to be mothers. They find partner to be the father of their baby but ......... the man doesn't often know that the baby will be him. The women claim they don't need ......... man to keep family and bring up child: they prefer to do it on her own. .........Thẩm Tâm Vy June, 2018 Psychologists say that child can develop normally only in cơmplete family with ......... loving mother and loving father. The child who grows with father lacks his love and ......... guidance and also the role-model that father provides. This is especiaily important in ......... 10 the case of boys. In some cases so children can even develop serious psychological ......... 11 disorders. ......... 12 Also, the social situation of single mother and child whose father is neither unknown ......... 13 or far away has to be taken into account. Despite the years when single mother would ......... 14 be ostracized are luckily gone, it still happens that children without fathers can feel ......... 15 awkward at school, especially when their peers boast about their own fathers. ......... 16 The importance of father in child life is unquestionable. Even if the fighters for the ......... 17 emancipation of women claim that mothers can take care of their sons by themselves. ......... 18 the situation is little bit different. Fathers are replaceable because their love has much ......... 19 to say in the well-being of children. ......... 20 One in all single mothers are to be appreciated for their courage but at the same time ......... 21 they should always think twice before taking this crucial decision in their lives. ......... VII. Answer questions 46-59 by referring to the magazine article describing new technologies and choosing the right paragraph (A-G) that matches with each of the following statements. Some of the choices may be required more than once. About which new aspect(s) of technology are the following mentioned? It has become smaller ơver the years. 46. ......... It may prove to have negative effect on employment. 47. ......... It has been the subject of literature. 48. ......... It required one family member to help another. 49. ......... The use of an animal advanced in development. 50. ......... malfunction caused people to view it in different light. 51. ......... It has allowed some people's lives to be prolonged. 52. ......... It has allowed farmers to be more productive. 53. ......... It was named by person who wrote for the stage. 54. ......... There was long lapse between its conception and its invention. 55. ......... It led to the invention of many other things. 56. ......... It hasn’t advanced in line with people’s expectations. 57. ......... It has been incredibly costly. 58. ......... It once had to be housed at special place. 59. ......... Our Changing World So many new tcchnologies have appeared in the past half-century that it's impossíble to list them all. But these eight high-tech breakthroughs stand out over the last 50 years because they've revolutionised the way we live. Paragraph In 1954, Dr Joseph Murray removed kidney from one human patient and implanted it in another. The recipient accepted the kidney as its own ralher than rejecting it as foreign body. It was more than skilful surgery: Murray had chosen pair of identical twins, Ronald Herrick and his terminally ill brother Richard, in the hope that their similar genetic makeup would reduce the likelihood of Richard's body rejecting Ronald's kidney. Soon afterward, though, other researchers developed drugs that could suppress transplant recipient's immune system long enough for the new organ to become incorporated into its new body. Each year, thousands of pcople receive new heart, kidneỵ, liver, lung, pancreas or intestine and are given new lease of life. Paragraph The term 'robot' was coined by Czechoslovakian playwright, Karel Capek, in 1920 ‘robota’ being Czech word for tedious labour but the fìrst real industrial robot was built in 1954 by George Devol. Five years later, the Massachusetls Institute of Technology founded its Artificial Intelligence Laboratory in quest to mechanically mimic human minds as wcll as hands. Today, robots assemble products better, faster and often cheaper than manual labourers. Still, some individuals eye such systems with the cynical view of novelist Kurt Vonnegut, whose 1952 story Player Piano warned that the machines might leave people without way to make living or purpose in life. Paragraph CThẩm Tâm Vy June, 2018 When the Queen herself threw the switch on the world's first atomic power plant at Calder Hall outside London in 1956, nuclear reactors were seen as source of cheap, pollution-free energy. But partial meltdown in 1979 at the Three Mile Island reactor in Pennsylvania soured the world on nuclear energy as safe source of power. Nonetheless, in Britain today there are 16 active plants that generate 25 percent of the nation's electricity and they have been steadily increasing their capability. Will the next 50 years bring bettern alternative? Paragraph The idea for mobile phone service dates back at least to 1947, but the first call was not actually made until 1973. This initial call was made on the pavement outside the Manhattan Hilton by Martin Cooper, Motorola researcher, who rang up his rival at AT&T Bell Labs to test the new phone. Thirty years later, it appears that almost everyone in the Western world has mobile device growing out of their ear and cellular networks are beginning to serve Internet access at broadband speeds through thin air. Paragraph Viewers of the famed moon walk in 1969, who are now decreased, would have been disappointed to learn we never went further than the Moon no Mars colony, no 2001 odyssey to Jupiter, no speed-of-light spaceships. Even the Shuttle is in trouble. But the space race against the Russians that dominated the American psyche (and good chunk of its budget) in the ‘60s and ‘70s pushed the development of hundreds of enabling technologies, including synthetic fibres and integrated computer circuits, necessary to fly astronauts to the moon and back. And, far more importantly, the astronauts brought back lesson from space: 'We saw the earth the size of coin, and we realised then that there is only one earth.’ Paragraph Before IBM recast the desktop computer from hobbyist's gadget to office automation tool in 1983 followed by Apple’s people-friendly Macintosh year later ‘minicomputer’ was the size of washing machine and required special air-conditioned room. But the trained technicians who operated the old mainframes already knew computers were cool: they could use them to play games, keep diaries, and trade messages with friends across the country, while still looking busy. Today, thanks to the PC, we all look busy. Paragraph Everyone knows Walson and Crick, who unravelled the secret of DNA in 1953. But have you heard of Boyer and Cohen, who constructed the first organism with combined DNA from different species in 1973? They inserted toad genes into bacterium that then replicated itself over and over, passing the toad's genetic code down through generations of bacteria. Thirty years later, an estimated 70 percent of processed foods contain genetically modified ingredients, such as soybeans or corn engineered for higher crop yields. Of course, the much bigger potential good and bad is in engineering humans. It might prevent birth defects, and diseases later in life. But the side effects could be disastrous and, do we really have the right to interfere with Mother Nature? VIII. Choose the best phrase or sentence (given below the text) to fill each of the blanks in the following text. Write one letter (A-G) in the corresponding numbered boxes on the answer sheet. Two of the suggested answers do not fit at all.There is an example at the beginning (0). Example: (0) Indo-European Languages Today, most European languages, and many Asian languages as far east as India, are very similar to each other. (0) about memorizing French word list in school, these so-called 'Indo-European' languages resemble English and each other in terms of vocabulary and grammar (60)....... Only 140 of the modern world’s 5,000 tongues belong to this language family, (61)....... Thanks to the global expansion of Europeans since 1492 especially people from England, Spain, Portugal, France and Russia nearly half the world's present population of five billion now speak an Indo-Europcan language as its native tongue. When, however, we go to parts of the world (62)......, we realise bow unusual Europe's linguistic similarity is, and how it calls for explanation. (63)......., in areas of the New Guinea highlands (64)......we find languages as different as English is from Chinese being spoken in neigbbouring areas. (65).......until some people speaking the mother tongue of the lndo-European language family began to dominate and pushed almost all other European languages out of existence. A. as well as French D. Eurasia must have originally been as diverse C. For example D. which must have originated outside Europe E. yet differ in this respect from all the world's other languages F. In spite of thisThẩm Tâm Vy June, 2018 G. where contact with the outside world began only in the 20th century H. but their importance is far out of proportion to their numbers I. with great linguistic diversity J. No matter how much we complain IX. For queĩtions 66-75, complete the following article by writing the missing words in the spaces. Use only one word for each space. There is an example at the beginning (0). The Future at Your Fingertips There is scene in the film Minority Report in (0) which Tom Cruise stands in front of vast Perspex-like screen housed in Ihe police departmen's Pre-Crime Unit. He gazes (66)......earnest at the transparent surlace, waving his hands across the tablet to swirl great chunks of text and moving images across the screcn to form storyboard of yet-to-be-committed crimes. (67)......a simple twist of his finger or flick of his wrist, pictures expand and enlarge, words scroll, and whole trains of thought come to tangible fruition (68)........there on the board. The year is 2054. Yet it seems the era of true touch-screen technology is much closer than that. Indeed, when Apple boss Sleve Jobs unveiled the iPhone in San Francisco earlier this year, he grandly declared: "We’re reinventing the ceìl phone.” (69)........of the main reasons for Jobs' bold claim was the iPhone's futuristic user interface "multi-touch’. As demonstrated on stage by Jobs (70)...... multi-touch was created to make the most of the iPhone's large screen. (71).......most existing smart phones, the iPhone has only one conventional button all the rest of the controls appear on the screen, adapting and morphing around your fingertips as you use the device, rather like the giant tablet in Minority Report. The demonstration iPhone handset certainly looked like re-invention, but multi-touch, while new for Apple, is (72)......no means new technology. The concept has been (73).......for years, waiting for the hardware side of the equation to get small enough. smart enough and cheap enough to make it reality. While it remains (74)......of novelty now there’s good chance that the corning years will bring many more computers and consumer gadgets that depend wholly or (75).......on multi-touch concepts. X. Complete the second sentence in each pair. Use no more than six words induding the word in bold. Do not change the word in bold. 76. The applicant's cover letter imprcessed his prospective employers immediately in viewing it. sooner No.........................................cover letter than his prospective employers were imprcessed by it. 77. The researcher insisted on proper conduct of the expcrimcnt. condncted The researcher was...................................properly. 78. Only the top fifteen players will make it through to the next round. advance The.................................to the next round. 79. did my best to arrive here on time. effort ..............................I get here on time. 80. He was really jealous when he saw his brother's new car. green He was.....................................see his brother's new car. XI. Complete the second sentence so that it has similar meanimg to the first sentence. 81. You must concentrate on your work more. You must apply......................................... 82. The trip was so amazing that we will never forget. It's too....................................................... 83. He threatened the officers with violence. He made................................................... 84. It was assumed that Roy would marry that old rích lady. People took ............................................. 85. His daughter has startling intelligence, though she wastes most evenings playing computer games. Intclligent................................................. XII. In120-150 words. write paragraph to suggest ways to promote creativity at school. ....................................................................................................................................................................................... ....................................................................................................................................................................................... ....................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................Thẩm Tâm Vy June, 2018 ....................................................................................................................................................................................... ....................................................................................................................................................................................... ....................................................................................................................................................................................... ....................................................................................................................................................................................... ANSWER KEY I. 1B 2B 3B 4B 5D 6A 7C 8B 9C 10A II. 11A 12B III. 13C 14A 15D IV. 16D 17D 18A 19C 20A 21B 22C 23B 24A 25A V. 26. assumption 27. deforestation 28. emission 29. illegally 30. beneficial 31. efficiency 32. prioritize 33. lessen 34. unquestionably 35. crucial VI. 36. line 2: who => bỏ 'who' 37. line 4: mothers => mother 38. line 5: him => his 39. line 6: her own => their own 40. line 8: with => without 41. line 10: so => such 42. line 12: neither => either 43. line 13: Despite => Although 44. line 17: by themselves => themselves 45. line 18: replaceable => irreplaceable VII. 46F 47B 48B 49A 50G 51C 52A 53G 54B 55D 56B 57E 58E 59F VIII. 60E 61I 62A 63C 64G 65B IX. 66. in 67. with 68. right 69. one 70. himself 71. unlike 72. by 73. around 74. something 75. partly X. 76. No sooner had the employers viewed the applicant's cover letter than his propertive employers were impressed by it. 77. The researcher was known to insist on having the experiment conducted properly. 78. The only top 15 players will advance to the next round. 79. made every possible effort to arrive here on time. 80. He was green with envy to see his brother's new car. XI. 81. You must apply yourself to your wok more. 82. It's too amazing trip for us to forget it. 83. He made threats of violence against the officiers. 84. People took it for granted that Roy would marry that old rich lady. 85. Intetelligent as his daughter is, she wastes most evening playing computer games. XII. Introduction. The following ways will help students promote creativity at school, and of course, get access to better results. Main body: Firstly, brainstorm solutions to common challenge. Secondly, explore new inspiration sources together. Thirdly, Last but not least, research other makers during class. Conclusion: if students follow these ways, they will get better results at school.

0 Bình luận



Bạn cần đăng nhập mới có thể viết bình luận

Có thể bạn quan tâm




Nhận thông tin qua email


Cập nhật tài liệu hay và mới tại doc24.vn qua email



Hỗ trợ trực tuyến