Cộng đồng chia sẻ tri thức Doc24.vn

Đề thi thử THPT Quốc Gia môn Tiếng Anh năm 2020

62386338373432376132303366663566663366346462396166323633663738343864666639386561643164393237666234363930653832383935636564323131
Gửi bởi: Phạm Thọ Thái Dương vào 03:33 AM ngày 11-06-2020 || Kiểu file: DOC Lượt xem: 328 | Lượt Download: 0 | File size: 0.059904 Mb

Nội dung tài liệu Tải xuống


Link tài liệu:
Tải xuống

Các tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Đ Ề THI TH Ử THPTQG MÔN TI Ế NG ANH
NĂM 2020 CÓ ĐÁP ÁN
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
each of the following questions
Question 1: “No students can get with cheating in the exam.” the teacher said.
A. along

B. up

C. away

D. on

Question 2: He said he couldn’t give me a detailed description of the man because he had
only at him briefly.
A. gazed

B. stared

C. glanced

D. glared

Question 3: The children ran away as if they a ghost.
A. saw

B. see

C. had seen

D. have seen

Question 4: We were so late that we had time to catch the train.
A. hardly

B. nearly

C. almost

D. simply

Question 5: Frankly, I’d rather you in that case.
A. not involved

B. were not involved

C. will not be involved

D. wouldn’t be involved

Question 6: Most of archaeologists know about prehistoric cultures is based on studies of
material remains.
A. the

B. what

C. which

D. those

Question 7: He was expecting a prison sentence but the judge took on him.
A. disgrace

B. shame

C. dishonor

D. pity

Question 8: It is high time that measures to prevent further traffic accidents.
A. are taken

B. were taken

C. should be taken

D. should have been taken

Question 9: Don’t drop litter wherever you want, ____________?
A. don’t you

B. won’t you

C. will you

D. do you

Question 10: We the car for half a year before it was stolen.
A. had owned

B. have owned

C. were owning

Question 11: The fire was caused by an failure in the engine.

D. owned

A. electrician

B. electricity

C. electric

D. electrical

Question 12: I would have paid for my car if the salesman had insisted, because I really
wanted it.
A. two times as much

B. much twice

C. twice as much

D. as much twice

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs
from the other three in the position of the primary stress in each of the following
questions.
Question 13. A. unselfish

B. acquaintance

C. humorous

D. attraction

Question 14. A. introduce

B. currency

C. marvelous

D. delegate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose
underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following
questions.
Question 15. A. champange

B. change

C. challenge

D. teacher

Question 16. A. introduction

B. question

C. production

D. expectation

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in
meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 17: Because the jury had reached deadlock, the judge called for a retrial.
A. reduction

B. disagreement

C. impasse

D. verdict

Question 18: His tenacious personality made him top salesperson in the company.
A. explosive

B. charming

C. tenable

D. persistent

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE
in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 19: Not only was John very obedient, but he rarely spoke out his own thoughts as
well.
A. understanding

B. fresh

C. indiscreet

D. insubordinate

Question 20: That was electrifying news to all of the company’s staff.
A. comforting

B. shocking

C. astounding

D. boring

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that
needs correction in each of the following questions.

Question 21: It is recommended (A) that each person drinks (B) 2 liters of (C) water a (D)
day.
Question 22: One of (A) the largest oceans (B) in the world (C) is Atlantic Ocean (D).
Question 23: Human body (A) does not stay at alike (B) temperature from (C) the morning
till (D) the end of the day.
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable
response to complete each of the following exchanges.
Question 24: Mason: "In my opinion, horror films are really exciting." - Lydia: " _"
A. You shouldn’t have said that.

B. What an opinion!

C. There’s no doubt about that.

D. I don’t think so, either.

Question 25: Stephen: "It's been a difficult time, but I think everything is over now."
- Sarah: "______________ "
A. I’m afraid not.

B. I hope so.

C. Good luck with that!

D. Yes, I can’t agree less.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best
combines each pair of sentences in the following questions.
Question 26: My father regrets taking up smoking. He can’t give it up now.
A. My father regrets having taken up smoking because he’s not able to give it up now.
B. My father wishes he hadn’t taken up smoking since he can’t cut down on it now.
C. My father can’t give up smoking now and feels regret about it.
D. Regretful as my father is, there might be a chance for him to stop smoking.
Question 27: Strip mining is one of the cheapest methods of mining. It is controversial
because it harms the environment.
A. Strip mining, which is among the cheapest methods of mining, is controversial because it
jeopardizes the environment.
B. Strip mining is one of the cheapest methods of mining, which is controversial because it
does harm to the environment.
C. However harmful to the environment it is, strip mining is one of the cheapest methods of
mining.

D. Strip mining is not the cheapest methods of mining, but it is controversial because it
harms the environment.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is
closest in meaning to each of the following questions.
Question 28: Because they made too many mistakes, they failed in the exam.
A. They made very many mistakes that they failed in the exam.
B. They made too many mistakes that them to failed in the exam.
C. They made so many mistakes that they failed in the exam.
D. They made such many mistakes that they failed in the exam.
Question 29: No matter how hard I tried, I couldn’t open the door.
A. It was difficult for me to open the door.
B. I tried hard to open the door.
C. I could open the door easily.
D. Try as hard as I might, I couldn’t open the door.
Question 30: Flooding in this region was the result of heavy rain.
A. Heavy rain caused flooding in this region.
B. Flooding in this region was the cause of the heavy rain.
C. Heavy rain resulted from flooding in this region.
D. Because of flooding in this region, there was heavy rain.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to
indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
Comic Relief is a charitable organization based in London. It was set (31)______ by
comedians in 1985 in response to the famine in Ethiopia, and uses comedy and laughter to
get serious messages across. Since then over two thousand celebrities have given their time
and talent to Comic Relief, helping to raise 300 million to date. Every two years, Comic
relief organizes a nationwide fundraising event (32)________ “Red Nose Day”. It is usually
on a Friday in March. On Red Nose Day, everyone in the country is encouraged to put a red
nose and do something silly to raise money for charity. In an event that unites the country,
people from all walks of life do their bit for poor and under-privileged people in the UK and
Africa. In schools, uniforms are replaced by fancy dress, in offices across the nation,

assistants (33)_______ over from their bosses for the day. Every contribution is important,
whether it is standing in the street collecting money from passers-by, or taking (34)______
in a sponsored event like sitting in a bathtub full of baked beans for twenty-four hours, or not
talking for a(n) whole day. The event is televised in the evening, when the combination of
comedy and hard-hitting documentaries persuades (35)______ to make donations on their
credit cards - over the phone or on the Internet - to those less fortunate than themselves.
Question 31: A. up

B. off

C. on

D. out

Question 32: A. described

B. called

C. known

D. named

Question 33: A. do

B. get

C. take

D. make

Question 34: A. involvement

B. part

C. participation

D. place

Question 35: A. viewers

B. observers

C. spectators

D. audience

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to
indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
Traditionally in America, helping the poor was a matter for private charities or local
governments. Arriving immigrants depended mainly on predecessors from their homeland to
help them start a new life. In the late 19th and early 20th centuries, several European nations
instituted public-welfare programs. But such a movement was slow to take hold in the
United States because the rapid pace of industrialization and the ready availability of
farmland seemed to confirm the belief that anyone who was willing to work could find a job.
Most of the programs started during the Depression era were temporary relief measures, but
one of the programs Social Security - has become an American institution. Paid for by
deductions from the paychecks of working people, Social Security ensures that retired
persons receive a modest monthly income and also provides unemployment insurance,
disability insurance, and other assistance to those who need it. Social Security payments to
retired persons can start at age 62, but many wait until age 65, when the payments are
slightly higher. Recently, there has been concern that the Social Security fund may not have
enough money to fulfill its obligations in the 21st century, when the population of elderly
Americans is expected to increase dramatically. Policy makers have proposed various ways
to make up the anticipated deficit, but a long-term solution is still being debated.

In the years since Roosevelt, other American presidents have established assistance
programs. These include Medicaid and Medicare; food stamps, certificates that people can
use to purchase food; and public housing which is built at federal expense and made
available to persons on low incomes.
Needy Americans can also turn to sources other than the government for help. A broad
spectrum of private charities and voluntary organizations is available. Volunteerism is on the
rise in the United States, especially among retired persons. It is estimated that almost 50
percent of Americans over age 18 do volunteer work, and nearly 75 percent of U.S.
households contribute money to charity.
Question 36: It took welfare program a long time to gain a foodhold in the US due to the
rapid growth of _______.
A. industrialization

B. population

C. urbanization

D. modernization

Question 37: The Social Security program has become possible thanks to .
A. enforcement laws

B. deductions from wages

C. donations from companies

D. people's willingness to work

Question 38: Most of the public assistance programs after the severe economic crisis.
A. were introduced into institutions

B. did not become institutionalized

C. functioned truthfully in institutions

D. did not work in institutions

Question 39: American on low incomes can seek help from .
A. non-governmental agencies

B. governmental agencies

C. federal government

D. state government

Question 40: The word "instituted" in the first paragraph mostly means ______.
A. executed

B. introduced

C. studied

D. enforced

Question 41: That Social Security payments will be a burden comes from the concern that .
A. the program discourages working people

B. younger people don't want to work

C. elderly people ask for more money

D. the number of elderly people is growing

Question 42: New immigrants to America could seek help for ________.
A. only charity organizations

B. volunteer organizations

C. the people who came earlier

D. the US government organization

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to
indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
According to the best evidence gathered by space probes and astronomers, Mars is an
inhospitable planet, more similar to Earth’s Moon than to Earth itself - a dry, stark,
seemingly lifeless world. Mars’ air pressure is equal to Earth’s at an altitude of 100,000 feet.
The air there is 95 percent carbon dioxide.
Mars has no ozone layer to screen out the sun’s lethal radiation. Daytime temperatures may
reach above freezing, but because the planet is blanketed by the mere wisp of an atmosphere,
the heat radiates back into space. Even at the equator, the temperature drops to -50C (-60F)
at night. Today there is no liquid water, although valleys and channels on the surface show
evidence of having been carved by running water. The polar ice caps are made of frozen
water and carbon dioxide, and water may be frozen in the ground as permafrost.
Despite these difficult conditions, certain scientists believe that there is a possibility of
transforming Mars into a more Earth-like planet. Nuclear reactors might be used to melt
frozen gases and eventually build up the atmosphere. This in turn could create a “greenhouse
effect” that would stop heat from radiating back into space.
Liquid water could be thawed to from a polar ocean. Once enough ice has melted, suitable
plants could be introduced to build up the level of oxygen in the atmosphere so that, in time,
the planet would support animal life from Earth and even permanent human colonies. “This
was once thought to be so far in the future as to be irrelevant,” said Christopher McKay, a
research scientist at NASA. “But now it’s starting to look practical. We could begin work in
four or five decades.”The idea of “terraforming” Mars, as enthusiasts call it, has its roots in
science fiction. But as researchers develop a more profound understanding of how Earth's
ecology supports life, they have begun to see how it may be possible to create similar
conditions on Mars. Don’t plan on homesteading on Mars any time soon, though. The
process could take hundreds or even thousands of years to complete and the cost would be
staggering.
Question 43: The word "there" in bold in paragraph 1 refers to _.
A. the Earth's Moon

B. Mars

C. outer space

D. a point 100 miles above the Earth

Question 44: Which of the following does the author NOT list as a characteristic of the
planet Mars that would make colonization difficult?
A. There is little liquid water.
B. The sun's rays are deadly.
C. Daytime temperatures are dangerously high.
D. Night time temperatures are extremely low.
Question 45: It can be inferred from the passage that the "greenhouse effect" mention in
paragraph 3 is _________.
A. the direct result of nuclear reactions

B. the cause of low temperatures on Mars

C. caused by the introduction of green plants

D. a possible means of warming Mars

Question 46: According to Christopher McKay, the possibility of transforming Mars
____.
A. could only occur in science fiction stories
B. will not begin for hundreds, even thousands of years
C. is completely impractical
D. could be started in forty to fifty years
Question 47: According to the article, the basic knowledge needed to transform Mars comes
from ________.
A. the science of astronomy

B. data from space probes

C. a knowledge of Earth's ecology

D. science fiction stories

Question 48: According to the passage, the Martian atmosphere today consists mainly of
______.
A. oxygen

B. carbon dioxide

C. ozone

D. water vapor

Question 49: The word "inhospitable" in bold in paragraph 1 is closest in meaning to
_____.
A. generous

B. uninhabitable

C. hostile

Question 50: What is the main idea of the passage?
A. The possibility of changing the Martian environment
B. The challenge of interplanetary travel
C. The need to study the Martian ecology

D. green

D. The advantages of establishing colonies on Mars
ĐÁP ÁN
1. C 2. C 3. C 4. A 5. B 6. B 7. D 8. B 9. C 10. A
11. D 12. C 13. C 14. A 15. A 16. A 17. C 18. D 19. D 20. D
21. B 22. D 23. B. 24. C 25. B 26. A 27. A 28. C 29. D 30. A
31. A 32. B 33. C 34. B 35. A 36. A 37. B 38. B 39. A 40. B
41. D 42. C 43. B 44. C 45. D 46. D 47. C 48. B 49. B 50. A