Cộng đồng chia sẻ tri thức Doc24.vn

Đề thi chọn HSG tiếng anh 7 trường THCS Kim An - Hà Nội

d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e
Gửi bởi: Tin học vào ngày 2020-12-18 07:56:52 || Kiểu file: DOC Lượt xem: 117 | Lượt Download: 0 | File size: 0.136704 Mb

Nội dung tài liệu Xem trước tài liệu

Link tài liệu:
Tải xuống

Các tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

PHÒNG GIÁO DỤC – ĐÀO TẠO

THANH OAI

TRƯỜNG THCS KIM AN



ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI

MÔN: TIẾNG ANH 7

Năm học: 2014 – 2015

Thời gian: 120 phút



PART ONE: LISTENING. (0,2 x 10 = 2,0 pts)

Listen then fill in each blank with the word you hear. (0,2 x 10 = 2,0 pts)

The students of class 7A enjoy (1)_______________ activities after school

hours. Acting is Nga’s (2)_______________past time. She is a member of the school

theater group. At present, her group is rehearsing a (3)_______________ for the

school anniversary celebration.

Ba is the (4)_______________ of the stamp collector’s club. On Wednesday

afternoons, he and his friends get (5)_______________ and talk about their stamps. If

they have any new stamps , they usually (6)_______________ them to school. Ba’s

American friend, Liz, gives him a lot of (7)_______________ stamps.

Nam is not very (8)_______________. In the afternoon, he

usually goes home and watches videos. Sometimes he reads a

library book or comics, but (9)_______________ of the time he lies on

the (10)_____________ in front of the TV. He never plays games.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

PART TWO: PHONETICS. (0,2 x 10 = 2,0 pts)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the

others. (0,2 x 5 = 1,0)

1. A. birthday

B. author

C. athletics

D. together

2. A. absent

B. comb

C. crab

D. bulb

3. A. physics

B. useful

C. disease

D. rehearse

4. A. common

B. contestant

C. compliment

D. comic

5. A. account

B. album

C. calculator

D.

cavity

1.

2.

3.

4.

5.



1.

2.

3.

4.

5.

1.



II. Choose the word whose stress pattern is different from the other.

(0,2 x 5 = 1,0)

A. arcade

B. image

C. defeat

D. event

A. collector

B. teenager

C. orchestra

D. moderate

A. souvenir

B. overseas

C. disappear

D. uniform

A. lifeguard

B. campaign

C. harvest

D. veteran

A. explore

B. excited

C. essay

D. except

2.

3.

4.

5.



PART THREE: VOCABULARY AND GRAMMAR. (0,2 x 30 = 6,0pts)

I. Circle best option A, B, C or D to complete the following sentences.

(0,2 x 10 = 2,0pts)



1. Jane and Jack stood in front of the mirror and looked at ………………..

A. herself

B. himself

C. themselves D. ourselves

2. Which one is ……………….. milk or orange juice?

A. better

B. the best

C. good

D. well

3. The news on TV last night ………………... very good.

A. was

B. has

C. were

D. be

4. The smaller the room is, the ………………..furniture it needs.

A. fewer

B. smaller

C. more

D. less

5. ……………..seeing beautiful sites , visitors enjoy traditional food.

A. According to

B. Together

C. Apart

D. As well as.

6. Thanks for giving me good advice.

A. You’re welcome

B. What about going to the movies?

C. I’d love to. What time?

D. Thank you

7. His English is better than ………………..

A. me

B. my

C. I

D. mine

8. Isn’t it easy to learn English well ?- ………………..

A. No, it is

B. No, it does not C. Yes, it is

D. Yes. It does

9. There are two churches in the town and……………..of them are extremely old.

A. each

B. all

C. both

D. most

10. “ Nghi doesn’t like American beer” – “ ……………… does Vy”.

A. Either

B. So

C. Neither

D. too

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

II. Provide the correct form of the words in CAPITAL LETTERS.

(0,2 x 10 = 2,0pts)

1. The noise of the city kept Hoa ____________

2. When she was a young, Mrs Nhung wanted to be an ____________

3. All children should play outdoors and develop their

____________skills.

4. There are four ____________ in that pop music.

5. There is a ____________ that he’ll come tomorrow

6. I took the medicine and the headache ____________

7. There are about two hundred _____________ in this company.

8. I received an ____________ to lunch from him.

9. Words in a dictionary are in ______________ order.

10. This lovely apartment has two bedrooms and it is ______________

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.



WAKE

ACT

SOCIETY

MUSIC

POSSIBLE

APPEAR

EMPLOY

INVITE

ALPHABET

FURNISH



III. Supply the correct form of verbs in brackets. (0,2 x 5 = 1,0)

1. You (1)(see)……………….. the film on television last night?

2. Our class (2)( start)……………….. at 7.15 and (3)( finish) …………….at 11.45

every morning.

3. She gets fat because she is always tasting things while she (4)( cook)……………



4. Bill decided (5)( buy) ………………..a new car rather than a used one.

1.

2.

3.

4.

5.

IV. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition.

(0,2 x 5 = 1,0)

1. My aunt tells us a lot…………………..you.

2. Hoa tried …………………the new dress but it didn’t fit.

3. Do you often help your parents ………………….the housework?

4. My brother often goes to work ……………………foot.

5. Mr. Lam is very interested…………………reparing things.

1.

2.

3.

4.

5.

PART FOUR: READING. (0,2 x 25 = 5,0pts)

I. Read the passage and choose the best option by circling A, B, C or D.

(0,2 x 10 = 2,0pts)

James has two jobs. (1)………….Monday, Tuesday and Wednesday he works

in a (2)……….where he helps to look after children who (3)………..ill. He goes to

the hospital (4)………bus. He starts (5)………at ten o’clock and works until quarter

(6)……….five. He (7)………at home on Thursday and Friday, he writes stories. In

(8)……… evening, one of his roommates cooks the meal. After dinner, they (9)

…………at the newspapers to see what’s on TV or they (10)…………about the day.

1.

A. At

B. In

C. On

D. Up

2.

A. school

B. hospital

C. office

D. factory

3.

A. am

B. is

C. are

D. be

4.

A. in

B. on

C. under

D. by

5.

A. job

B. day

C. hand

D. work

6.

A. to

B. at

C. by

D. about

7.

A. work

B. works

C. working

D. to work

8.

A. a

B. an

C. O

D. the

9.

A. see

B. watch

C. look

D. meet

10.

A. sing

B. talk

C. hear

D. listen

II. Fill in each numbered blank with one suitable word to complete the

passage. (0,2 x 10 = 2,0pts)

Americans like sport very much. One of the (1)............popular kinds of sports in

Autumn is football. All the high schools(2)..........universities have their own teams.

In winter the most popular kind of sports (3)........... basketball. There is usually a

match every evening in one school gymnasium or another. In some parts of the

United States there is a lot of (4).............. and ice. Many people like skiing and

skating.

In the other two (5).............., millions of Americans enjoy baseball. The schools

have their games in (6)..............., but the most important professional games are



played during summer. Many people listen to the games (7) .......... the radio, watch

them on television or read about them (8) .............. the newspapers.

Some also play tennis or golf and others (9) ......... fishing. They

like to stay outdoors (10)........it is warm during the months of June,

July and August.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

III. Read the passage and answer the questions. (0,2 x 5 = 1,0)

Headache is a very common disease in the USA. Every year, about fifty

million people have to go to the doctor because of headache. The symptoms of a

headache are various. People can see black dots or bright spots in front of their eyes.

They may also have pains only on one side of the head. Sometimes when the pain

goes away, the head is sore. People have headache when they work too hard or they

are too nervous about something. Medicine can help cure the disease but people

usually have to do more than taking tablets. They can prevent headaches by changing

their diets or their lifestyle or simply by going to bed.

1, Why is headache a common disease in the USA?

=>……………………………………………………………………………………

2, What can people see when they have headaches?

=>……………………………………………………………………………………

3, May people have pains on only one side or two sides of the head?

=>……………………………………………………………………………………

4, When do people have headaches?

=>……………………………………………………………………………………

5, Can they prevent headaches?

=>……………………………………………………………………………………

PART FIVE: WRITING. (5,0 pts)

I. Complete the following sentences using the words given. (0,2 x 5 = 1,0)

1. Last year / we / spend / week / My Son / and / I / not want / leave.

……………………………………………………………………………………….

2. It / interesting / have / vacation / abroad.

……………………………………………………………………………………….

3. I / look / forward / see / you / soon.

……………………………………………………………………………………….

4. My daughter / dislike / travel / coach / so / we / will go / plane.

……………………………………………………………………………………….

5. We / not see / her / since / we / be / holiday / Ha Long Bay.

……………………………………………………………………………………….



II. Finish the second sentence in such a way that is similar meaning to the

first one. (0,2 x 10 = 2,0pts)

1. Mr Thanh couldn’t enjoy the meal because of the stomachache.

-> The stomachache prevented……………………………………………………

2. Mrs Oanh cooks well.

->Mrs. Oanh is……………………………………………………………………

3. It isn’t important for you to finish the work today.

-> You don’t………………………………………………………………………

4. He is a slower and more careful driver than I am.

-> He drives………………………………………………………………………

5. The boy spends 3 hours a day learning the lesson.

-> It takes……………………………………………………………………...…..

6. He prefered oranges to durians.

-> He liked………………………………………………………………...……..

7. Zidane is among the greatest football players in the world.

-> One of the…………..…………………………………………………………

8. Why didn’t you come to class last Monday?

-> Why were…………………………………………...…………………..…...?

9. The exam was easier than we thought.

-> The exam was not……………………………………………………………..

10. The visitor spoke so quickly that I couldn’t understand what he said.

-> The visitor spoke too…………………………………………………………

III. In about 120 words write about your last holiday. (2pts)

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

----------------------------- The End -------------------------------



PHÒNG GIÁO DỤC-ĐÀO TẠO

THANH OAI

TRƯỜNG THCS KIM AN



HƯỚNG DẪN CHẤM THI CHỌN HSG

MÔN: TIẾNG ANH 7



PART ONE: LISTENING (0,2 x 10 = 2,0 pts)

Listen then fill in each blank with the word you hear (0,2 x 10 = 2,0 pts)

1. different

2. favorite

3. play

4. president

5. together

6. bring

7. American

8. sporty

9. most

10. couch

PART TWO: PHONETICS (0,2 x 10 = 2,0 pts)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the

others. (0,2 x 5 = 1,0)

1. D

2. B

3. C

4. B

5. A

II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the other words.

(0,2 x 5 = 1,0)

1. B

2. A

3. D

4. B

5. C

PART THREE: VOCABULARY AND GRAMMAR. (0,2 x 30 = 60pts)

I. Circle best option A, B, C or D to complete the following sentences

(0,2 x 10 = 2,0pts)

1. C

2. A

3. A

4. D

5. D

6. A

7. D

8. C

9. C

10.C

II. Provide the correct form of the words in CAPITAL LETTERS

(0,2 x 10 = 2,0pts)

1 Awake

6 Disappeared

2 Actress

7 Employees

3 Social

8 Invitation

4 Musicians

9 Alphabetical

5 Possibility

10 Furnished

III. Supply the correct form of verbs in brackets (0,2 x 5 = 1,0)

1. Did you see 2. starts

3. finishes 4. is cooking

5. to buy

IV. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition.

(0,2 x 5 = 1,0)

1. about

2. on

3. with

4. on

5. in

PART FOUR: READING ( 0,2 x 25 = 5,0pts)

I. Read the passage and choose the best option by circling A, B, C or D.

(0,2 x 10 = 2,0pts)

1. C

2. B

3. C

4. D

5. D

6. A

7. B

8. D

9. C

10. B

II. Fill in each numbered blank with one suitable word. (0,2 x 10 = 2,0pts)

1. most

2. and

3. is

4. snow

5. seasons

6. spring

7. on

8. in/on

9. go

10. because

III. Read the passage and answer the questions. (0,2 x 5 = 1,0)

1. Headache is a common disease in the USA because every year, about fifty million

people have to go to the doctor because of headache.



2. People can see black dots or bright spots in front of their eyes when they have

headaches.

3. They may have pains only on one side of the head.

4. People have headache when they work too hard or they are too nervous about

something.

5. Yes, they can.

PART FIVE: WRITING. (5,0 pts)

I. Complete the following sentences using the words given. (0,2 x 5 = 1,0)

1. Last year, we spent a week in My Son and I didn’t want to leave.

2. It is interesting to have a vacation abroad.

3. I look forward to seeing you soon./ I am looking forward to seeing you soon.

4. My daughter dislikes traveling by coach so we will go by plane.

5. We have not seen her since we were on holiday in Ha Long Bay.

II. Finish the second sentence in such a way that is similar meaning to the

first one. (0,2 x 10 = 2,0pts)

1. The stomachache prevented Mr Thanh from enjoying the meal.

2. Mrs Oanh is a good cook.

3. You don’t have to / need to finish the work today.

4. He drives more slowly and carefully than I do (me).

5. It takes the boy 3 hours a day to learn the lesson.

6. He liked oranges more than durians.

7. One of the greatest football players in the world is Zidance.

8. Why were you absent from class last Monday ?

9. The exam was not as difficult as we thought.

10.The visitor spoke too quickly for me to understand what he said.

III. In about 120 words write about your last holiday ( 2pts)

The essay must have at least three ideas below.

1. Mở bài: Nêu được chủ đề của bài viết.(được 0,5 điểm)

2. Thân bài: Nêu và trình bày được một số hoạt động mà người viết đã làm trong kì

nghỉ năm trước. (được 1,0 điểm)

3. Kết luận: Nêu được cảm nghĩ của người viết về kì nghỉ đó. (được 0,5 điểm)

----------------------------- The End -------------------------------