Cộng đồng chia sẻ tri thức Doc24.vn

Đề thi chọn HSG tiếng anh 7 trường THCS Cự Khê - Hà Nội

d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e
Gửi bởi: Tin học vào ngày 2020-12-18 07:57:58 || Kiểu file: DOC Lượt xem: 140 | Lượt Download: 1 | File size: 0.147968 Mb

Nội dung tài liệu Xem trước tài liệu

Link tài liệu:
Tải xuống

Các tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

PHÒNG GD&ĐT THANH OAI

TRƯỜNG THCS CỰ KHÊ



ĐỀ THI OLYMPIC MÔN TIẾNG ANH LỚP

7

NĂM HỌC 2014 - 2015



Thời gian làm bài: 120 phút

(không kể thời gian giao đề)

Điểm



Họ tên, chữ ký của người chấm thi số 1:



- Bằng số:……………..



……………………………………….



- Bằng chữ:……………

……………………



Họ tên, chữ ký của người chấm thi số 2:

………………………………………..



Số phách

(Do Chủ tịch hội

đồng chấm thi ghi)

……………….



PART 1. LISTENING:

Listen then complete the conversations.( 10 x 0,2=2,0pts)

Hoa: Hello, Lan

Lan: Hi, Hoa. You seem happy.

Hoa: I am. I (1)…………….……. a letter from my friend today.

Lan: Do I know ( 2)………………………….?

Hoa: I don’t think so. She was my (3)………………..neighbor in Hue.

Lan: What does she look like?

Hoa: Oh. She’s (4) ……………………….Here is her (5)……………………..

Lan: What a lovely(6) …………..Was she your classmate?

Hoa: Oh, no. She wasn’t old (7)………………… to be in my class.

Lan: How old is she?

Hoa: (8)……………..She is going to visit me. She ‘ll be here at (9)………………

Would you like to(10)………………her?

Lan: I’d love to.

PART 2. PHONETICS:

I. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others by

circling A, B, C, or D: (5 0,2=1,0 pts)

1. A. teenager

B. together

C.guess

D. regular

2. A.chicken

B.coach

C.orchestra

D. change

3. A. physics

B. useful

C. disease

D. rehearse

4. A. concert

B. contestant

C. compliment

D. comic

5. A. liked

B. intended

C.stayed

D. learned

II. Choose the word whose stress pattern is different from the others: (5 0,2=1,0pt)

1. A. pencil

B. raincoat

C.arrive

D. notebook

2. A.ẹnjoyable

B.power

C.permission

D. explore

3. A.photography

B. minority

C. heroic

D. visit

4. A.translation

B.difficult

C.unluckily

D. agree

5. A.Vietnamese

B.engineer

C.celebration

D. product

PART 3. VOCABULARY AND GRAMMAR:

I.Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences: (10 0,2=2,0 pts)

1. ____________ of people like playing sports.

A. whole

B. many

C.a lot

D. lot

1



2. My____________ always comes early so I get my letter before I go to work.

A.chemist

B.porter

C.mailman

D.engineer

3.Ask the shop____________ where the washing powder is.

A. nurse

B. assistant

C. baker

D. operator

4. I don’t want much sugar in my coffee. Just____________ , please.

A. a few

B. a little

C. fewer

D. less

5. That’s a ____________ , isn’t it? I think I saw it about two weeks ago

A. second

B.repeat

C.copy

D. return

6.I like to see “ Match of the Day” on Saturdays. That’s my ____________

A.popular

B. boringly

C.preferable

D. favourite

7.Last night I ___________ TV when the phone rang.

A. watch

B. was watching

C. watched

D. is watching

8.Did Mr Manh like reading books__________ sleeping at home 2 years ago.

A. to

B. in to

C. for

D. than

9. Now Hoa is used ____________the busy roads in the city.

A. to cross

B. crossing

C. for crossing

D. to crossing

10. No one can do it well and ____________.

A. so can she



B. neither can she



C. she can’t, too D. she can, either



II. Fill in the blanks with the correct prepositions. (5 0,2=1,0 pts)

1. When we went to the library, we sat and read……………wonderful things yesterday.

2.These cards are in alphabetical order and………………. author.

3. There is a good selection of fruit…………… display.

4. My aunt slices the beef……………… thin strips.

5.Mai is better……….. speaking English than writing it.

III. Write the correct form of the words given in capital letters: (10 0,2=2,0 pts)

1.One of them is…………………………. for fun.

WALK

2. Last year there was a district walking……………...

COMPLETE

3. The number of………………..increases every week

PARTICIPATE

4. Members……………. Near the school volunteer to take a walk instead of riding

a motorbike.

LIVE

5.People of all…………… can join the walking activity.

ABLE

6. We are starting to improve water…………… awareness for children

in our school.

SAFE

7. With a special………….. equipment, a diver can stay under water

for a long time.

BREATH

8. After the ……………… of the equipment, man could swim

freely underwater.

INVENT

9. A Frenchman invented a deep- sea…………… vessel in the early 1940s. DIVE

10. Now we can learn more about the world………………… to this invention. THANK

IV. Supply the correct form of the verbs in the brackets: (5 0,2=1,0 pts)

1. You ( not- see) the film on television last night

..............................................

2. They are used to (get) up early in the morning in order to sell food

………………………

3. Take these pills and you (feel) better then!

……………………………..

4.Mrs Lan spends much time ( look after) her children ………………………….

5.The students in class 7A prefer ( go camping)

…….……………………

PART 4. READING:

I. Read and circle the best option A, B, C or D to complete the passage: (10 0,2=2,0 pts)

2



The coastal village of Breedon today welcomed home Frank Davies at the end of his two- year

voyage…………(1) the world. Mr Davies , who is 75, was born in a village and was a……….

(2)

At school for 50 years. When he retired he…………(3) his house to buy a boat and see the

world. Now he has returned to the village where he has…………(4) many friends.

When asked what he was going to do………..(5) , Frank replied that he wanted to write a book

about……….(6) travels. He had kept a dairy …………..(7) the voyage and taken over 600

photographs of the……….. (8) places he had visited. Frank……….(9) the book will encourage

people of all ages to take ……….(10) the sport of sailing.

1. A.around

B.through

C.on

D. over

2. A.student

B. professor

C.officer

D. teacher

3. A.sell

B.sale

C.sold

D. selled

4. A.too

B.so

C.such

D. very

5. A.then

B.next

C.recently

D. last

6. A.him

B.his

C.he’s

D. himself

7. A.at

B.for

C.with

D. during

8. A.exciting

B.usual

C.interested

D.excited

9. A.wishes

B.wants

C.likes

D.to

10.A. up

B. off

C. in

D. to

II. Read the passage the find out one unnecessary word, tick(V) if there is not in each

line((10 0,2=2,0 pts)

Nick was in the kitchen. The radio was on so too loud that he

0/ ……...too……

didn’t hear me come in behind him. My handbag was on the

00/ ………V……

table. He took some many money out of it and was going to put 1/ ………………...

it in his that pocket. We had a terrible quarrel. Finally, he broke 2/ …………………

out and confessed everything. He goes every day to a big

3/ …………………

amusement arcade near his school and should plays electronic 4/ ………………..

games with them names like Star Craft and Half Life. I always 5/ …………………

thought about they were harmless. But now I realize that he is

6/ …………………

so hooked on them, he will even steal from his own mother in 7/ ………………….

order to be pay for the habits. He promises he won’t go there 8/ ………………….

again, but I think he is too addicted to stop. Even if he wanted 9/ …………………

to, he ever couldn’t, and he doesn’t. What can I do to help him? 10/…………………

III. Read the passage and fill the suitable word in the blank: (10 0,2=2,0 pts)

On Mother’s Day sons and daughters visit their mothers and bring……………(1) flowers

and little presents. The eldest son must …………(2) his mother a good cake. If sons and

daughters can not be………….(3) their mother on that day, they usually…………..(4) her

presents.

Mother’s Day must be a day of rest……………….(5) the mother of the family, so her

daughters………………(6) the dinner on that day and lay the………………….(7) and the sons

help to…………………(8) the plates and dishes after dinner.

In the United States and Canada, Mother’s Day is the second Sunday in May. They have

a…………….(9) beautiful stamp for Mother’s Day in the United States.

It shows the portrait of the ………………(10) of James Whistler, one of the greatest

American painters.

Your answers:

1. _________ 2. _________

3. _________

4. _________

5. __________

6. _________



7. _________



8. _________



3



9. _________



10. _________



PART 5. WRITING:

I. Use these words to make meaningful sentences: (5  0,2 = 1.0 pt)

1.It/ easy/find/book/either/author/ title.

2. Your father/ watch / TV/ living room/moment?

3. Father /have/ stomachache/ and pain/chest.

4. Mr Lam/ now wear/ face mask/ protect him/ breathe/ dust.

5. Last semester/ my class/ there be/ total/67 days/ absence/due/sickness.

II. Complete the second sentence, using the word given in brackets so that it has a similar

meaning to the first sentence. Do not change the words given in any way: (5 0,2=1pt)

1. Because Lan was sick, she did not go to school yesterday.

Because of

2. The women could not enjoy the concert because of their headache

Their headache prevented

3. Listening to music at home is more interesting than going to the concert.

 I prefer

4. This girl is the most hardworking in our class.

 No one

5. The visitor spoke so quickly that we could not understand what she said.

 The visitor spoke too

III.Write a composition( 100-120words) expressing your preferences about : (2pts)

Describe one person you love the best and the reasons why you like him/ her.



4



PHÒNG GD - ĐT THANH OAI

TRƯỜNG THCS CỰ KHÊ

HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI OLYMPIC MÔN TIẾNG ANH LỚP 7

Năm học: 2014-2015

Thời gian làm bài: 120 phút

PART 1. LISTENING: ( 10x0,2= 2,0pts)

Hoa: Hello, Lan

Lan: Hi, Hoa. You seem happy.

Hoa: I am. I (1)received a letter from my friend today.

Lan: Do I know ( 2)her?

Hoa: I don’t think so. She was my (3)next door neighbor in Hue.

Lan: What does she look like?

Hoa: Oh. She’s (4) beautiful .Here is her (5)photograph.

Lan: What a lovely(6)smile.Was she your classmate?

Hoa: Oh, no. She wasn’t old (7)enough to be in my class.

Lan: How old is she?

Hoa: (8)Twelve.She is going to visit me. She ‘ll be here at (9)Christmas.

Would you like to(10)meet her?

Lan: I’d love to.

PART 2. PHONETICS:

I. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others by

circling A, B, C, or D: (5 0,2=1,0 pts)

1. A

2.

C

3.

C

4.

B

5.

B

II.Choose the word whose stress pattern is different from the others: (5 0,2=1,0 pt)

1.

C

2.

B

3.

D

4.

B

5

D

PART 3. VOCABULARY AND GRAMMAR:

I. Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences: (10 0,2=2,0 pts)

1. C

2.C

3. B

4. B

5. B

6. D

7.B

8. D

9.D

10. B

II. Fill in the blanks with the correct prepositions: (1,0pts)

with



by



on



5



in to



at



III.Write the correct form of the words given in capital letters to complete the following

sentences: (10 0,2=2,0 pts)

walking

competition

Participants

living

abilities

safety

diving

thanks

breathing

invention

IV.Supply the correct form of the verbs in the brackets: (5 0,2=1,0 pts)

1. did not see

2. getting

3. will feel

4. looking after

5.to go camping

PART 4. READING:

I. Read and circle the best option A, B, C or D to complete the passage: (10x 0,2=2,0 pts)

1.A

2. D

3. C

4.B

5. B

6. B

7. D

8. A

9. D

10.A

II. There is a spare word in each line of the following passage. Find and write it:

(10  0,2 = 2.0 pts)

1.many

2.that

3.V

4.should

5.them

6.about

7.V

8.be

9.V

10.ever

III. Read the passage and fill the suitable word in the blank: (10x 0,2=2,0 pts):

1. them

2. bring

3. with

4. send

5. for

6. cook

7. table

8. wash

9. Very

10. mother

PART 5. WRITING:

I. Use these words to make meaningful sentences: (5  0,2 = 1.0 pt)

1. It is easy to find a book either with the author or the title.

2. Is your father watching TV in the living room at the moment?

3. My father has a stomachache and a pain in his chest.

4. Mr Lam is now wearing a face mask to protect him from breathing in dust.

5. Last semester in my class, there was a total of 67 days absence due to sickness.

II. Complete the second sentence, using the word given in brakets so that it has a similar

meaning to the first sentence. Do not change the word given in any way: (5 0,4=2,0 pts)

1. Because of Lan’s sickness, she did not go to school yesterday.

2. Their headache prevented the women from enjoying the concert.

3. I prefer listening to music at home to going to the concert.

4. No one in our class is more hardworking than this girl.

5. The visitor spoke too quickly for us to understand what she said.

III. Write a composition about 100 words about what sport you like: (2,0 pts)

The essay must have at least three ideas below.

1. Mở bài: Nêu được chủ đề của bài viết.(được 0,25 điểm)

2. Thân bài: Nêu và trình bày được đặc điểm hình dáng của người đó, có điều gì làm em ấn

tượng về người này ( (được 1,0 điểm)

3. Kết luận: Tóm tắt, khẳng định lại tất cả lý do đã trình bày ở hai phần trước.

(được 0,25 điểm)

Ban giám hiệu



Tổ CM

6



Người ra đề-đáp án



PHT. Vũ Thị Hồng Thắm



Phạm Minh Hiếu



7



Lê Thị Kim Anh