Cộng đồng chia sẻ tri thức Doc24.vn

Bộ đề thi học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 9 huyện Hoài Nhơn, Bình Định năm học 2014 - 2015

Gửi bởi: Phạm Thọ Thái Dương vào ngày 2020-06-23 08:59:41 || Kiểu file: DOC Lượt xem: 553 | Lượt Download: 14 | File size: 0.1024 Mb

Nội dung tài liệu Xem trước tài liệu

Link tài liệu:
Tải xuống

Các tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

UBND HUYỆN HOÀI NHƠN
PHÒNG GIÁO DỤC–ĐÀO TẠO

ĐỀ THI HỌC KÌ I - NĂM HỌC 2014 – 2015
Môn: Tiếng Anh 9 Ngày thi: 22 / 12 / 2014
Thời gian: 45 phút (Không kể thời gian phát đề)
Trường: ………………………………….
Giám thị 1
Giám thị 2
Mã phách
Họ và tên: .......................................... Lớp: .......
SBD: …………………………………….
……………………………………………………………………………………………………………
Điểm
Điểm bằng chữ
Giám khảo 1
Giám khảo 2
Mã phách ghi lại

ĐỀ 1
I. Choose the best answer to complete the sentences. (2pts)
1. I am interested in learning English and I want ___________an extensive course of English.
A. to come
B. to attend
C. to get
D. to have
2. It’s nice to see you again. We ___________each other for a long time.
A. don’t see
B. didn’t see
C. haven’t seen
D. won’t see
3. I spend most of time ___________on the Net because I don’t know which website is useful for me.
A. wander
B. to wander
C. wandered
D. wandering
4. Vietnamese women prefer to wear modern clothing at work, ___________?
A. doesn’t she
B. aren’t they
C. don’t they
D. didn’t she
5. Traditionally, the Ao Dai ___________by both men and women.
A. wore
B. has been worn
C. is worn
D. was worn
6. She asked me how I ___________English in the future.
A. will use
B. would use
C. used
D. can use
7. She is going to Ha Noi next week. She will stay there ___________the beginning of April.
A. till
B. in
C. at
D. on
8. It was a beautiful day, ___________ we decided to go for a picnic.
A. so
B. because
C. or
D. but
II. Choose the best answer to complete the passage. (2pts)
Some people learn English easily. Other people have trouble learning English. There are several
ways to make learning English a little (1) _______ and more interesting. The first step is to feel
positive about learning English. If you believe that you can learn, you will learn. You do not to have to
understand (2) _______ all at once. It’s natural to make mistakes when you learn something new. We
can learn (3) _______ our mistakes. The (4) _______ step is to practice your English. For example,
write in a journal, or diary everyday. You will get used to (5) _______ in English, and you will feel
comfortable expressing your ideas in English. After several weeks, you will see that your writing is
improving. In addition, you must speak English everyday. You can (6) _______ with your classmates
outside class. The third step is to keep a record of your language learning. After (7) _______ lesson,
think about what you did. It is (8) _______ to practice everyday and make a record of your
achievements.
1. A. easy
B. difficult
C. boring
D. easier
2. A. anything
B. nothing
C. everything
D. something
3. A. by
B. from
C. with
D. in
4. A. first
B. second
C. third
D. fourth
5. A. writing
B. reading
C. listening
D. speaking

6. A. play
B. improve
C. make
D. practice
7. A. some
B. each
C. all
D. a few
8. A. necessary
B. unnecessary
C. useless
D. unimportant
III. Read the passage and choose the best answer. (2pts)
One of the main sources for the spreading of news and events throughout the world is the
newspaper. The purpose of newspapers is to inform the public of political, social, economic and
entertainment happenings, among other things. Generally, there are three types of newspaper: daily
newspapers, weekly newspapers, and special newspapers. Daily newspapers have at least one edition
every weekday. Most dailies also have a weekend edition. Daily newspapers often have sections for
news, sports, arts and entertainment, business, and classified advertising. Weekly newspapers are
printed once a week and cover news of interest to readers in a smaller area than that of a daily paper.
They focus on local happenings rather than national or international events.
1. What is the passage about?
A. entertainment
B. news and events
C. newspapers
D. sports and arts
2. How many types of newspapers are mentioned?
A. One
B. Two
C. Three
D. Four
3. How often are weekly newspapers printed?
A. once a week
B. twice a week
C. once a day
D. every weekday
4. Which sentence is NOT true?
A. Both daily newspapers and weekly newspapers cover news.
B. Daily newspapers focus on local happenings rather than national or international events.
C. Daily newspapers are printed at least one edition everyday.
D. Weekly newspapers focus on local happenings rather than national or international events.
IV. Rewrite the sentences so that they mean almost the same as those printed before them. (2pts)
1.“ I’m having a good time here.”, said Maryam.
=> Maryam said …………………………………………………………………………….
2. What a pity ! I can’t go camping with you .
=> I wish…………………………………………………………………………………….
3. "Do you often practice speaking English with your friends?" the teacher asked Lan.
=> The teacher asked Lan………………………………………………………………….
4. People should use bicycles for short journeys.
=> Bicycles …………………………………………………………………………….
V. Imagine you are visiting Ha Noi. Write a letter to your family using the cues given. (2pts)
Dear Mom and Dad,
I / have / wonderful time / Ha Noi / now. I / stay / hotel / city center.
…………………………………………………………………………………………………
The weather / be / warm/ sunny / and/ Ha Noi people / be / friendly.
…………………………………………………………………………………………………
I / already / visit / Hoan Kiem Lake / many / interesting place / Ha Noi.
…………………………………………………………………………………………………
Tomorrow / I / going / visit / Uncle Ho’s Mausoleum / buy / souvernirs / you.
…………………………………………………………………………………………………
I will return home on Sunday afternoon.
See you soon.
Love,

UBND HUYỆN HOÀI NHƠN
PHÒNG GIÁO DỤC–ĐÀO TẠO

ĐỀ THI HỌC KÌ I - NĂM HỌC 2014 – 2015
Môn: Tiếng Anh 9 Ngày thi: 22 / 12 / 2014
Thời gian: 45 phút (Không kể thời gian phát đề)
Trường: ………………………………….
Giám thị 1
Giám thị 2
Mã phách
Họ và tên: .......................................... Lớp: .......
SBD: …………………………………….
……………………………………………………………………………………………………………
Điểm

Điểm bằng chữ

Giám khảo 1

Giám khảo 2

Mã phách ghi lại

ĐỀ 2
I. Choose the best answer to complete the sentences. (2pts)
1. Traditionally, the Ao Dai ___________by both men and women.
A. is worn
B. was worn
C. wore
D. has been worn
2. She asked me how I ___________English in the future.
A. used
B. can use
C. will use
D. would use
3. I am interested in learning English and I want ___________an extensive course of English.
A. to get
B. to have
C. to come
D. to attend
4. It’s nice to see you again. We ___________each other for a long time.
A. haven’t seen
B. won’t see
C. don’t see
D. didn’t see
5. She is going to Ha Noi next week. She will stay there ___________the beginning of April.
A. at
B. on
C. till
D. in
6. It was a beautiful day, ___________ we decided to go for a picnic.
A. or
B. but
C. so
D. because
7. I spend most of time ___________on the Net because I don’t know which website is useful for me.
A. wandered
B. wandering
C. wander
D. to wander
8. Vietnamese women prefer to wear modern clothing at work, ___________?
A. don’t they
B. didn’t she
C. doesn’t she
D. aren’t they
II. Rewrite the sentences so that they mean almost the same as those printed before them. (2pts)
1. "Do you often practice speaking English with your friends?" the teacher asked Lan.
=> The teacher asked Lan………………………………………………………………….
2. People should use bicycles for short journeys.
=> Bicycles ………………………………………………………………………………….
3.“ I’m having a good time here.”, said Maryam.
=> Maryam said …………………………………………………………………………….
4. What a pity ! I can’t go camping with you .
=> I wish…………………………………………………………………………………….
III. Read the passage and choose the best answer. (2pts)
One of the main sources for the spreading of news and events throughout the world is the
newspaper. The purpose of newspapers is to inform the public of political, social, economic and
entertainment happenings, among other things. Generally, there are three types of newspaper: daily
newspapers, weekly newspapers, and special newspapers. Daily newspapers have at least one edition
every weekday. Most dailies also have a weekend edition. Daily newspapers often have sections for
news, sports, arts and entertainment, business, and classified advertising. Weekly newspapers are

printed once a week and cover news of interest to readers in a smaller area than that of a daily paper.
They focus on local happenings rather than national or international events.
1. What is the passage about?
A. newspapers
B. sports and arts
C. entertainment
D. news and events
2. How many types of newspapers are mentioned?
A. Four
B. Three
C. One
D. Two
3. How often are weekly newspapers printed?
A. once a day
B. every weekday
C. once a week
D. twice a week
4. Which sentence is NOT true?
A. Daily newspapers focus on local happenings rather than national or international events.
B. Weekly newspapers focus on local happenings rather than national or international events.
C. Daily newspapers are printed at least one edition everyday.
D. Both daily newspapers and weekly newspapers cover news.
IV. Choose the best answer to complete the passage. (2pts)
Some people learn English easily. Other people have trouble learning English. There are several
ways to make learning English a little (1) _______ and more interesting. The first step is to feel
positive about learning English. If you believe that you can learn, you will learn. You do not to have to
understand (2) _______ all at once. It’s natural to make mistakes when you learn something new. We
can learn (3) _______ our mistakes. The (4) _______ step is to practice your English. For example,
write in a journal, or diary everyday. You will get used to (5) _______ in English, and you will feel
comfortable expressing your ideas in English. After several weeks, you will see that your writing is
improving. In addition, you must speak English everyday. You can (6) _______ with your classmates
outside class. The third step is to keep a record of your language learning. After (7) _______ lesson,
think about what you did. It is (8) _______ to practice everyday and make a record of your
achievements.
1. A. easy
B. easier
C. boring
D. difficult
2. A. everything
B. something
C. anything
D. nothing
3. A. with
B. in
C. by
D. from
4. A. third
B. fourth
C. first
D. second
5. A. listening
B. speaking
C. writing
D. reading
6. A. make
B. practice
C. play
D. improve
7. A. all
B. a few
C. some
D. each
8. A. useless
B. unimportant
C. necessary
D. unnecessary
V. Imagine you are visiting Ha Noi. Write a letter to your family using the cues given. (2pts)
Dear Mom and Dad,
I / have / wonderful time / Ha Noi / now. I / stay / hotel / city center.
…………………………………………………………………………………………………
The weather / be / warm/ sunny / and/ Ha Noi people / be / friendly.
…………………………………………………………………………………………………
I / already / visit / Hoan Kiem Lake / many / interesting place / Ha Noi.
…………………………………………………………………………………………………
Tomorrow / I / going / visit / Uncle Ho’s Mausoleum / buy / souvernirs / you.
…………………………………………………………………………………………………
I will return home on Sunday afternoon.
See you soon.
Love,

UBND HUYỆN HOÀI NHƠN
PHÒNG GIÁO DỤC–ĐÀO TẠO

ĐỀ THI HỌC KÌ I - NĂM HỌC 2014 – 2015
Môn: Tiếng Anh 9 Ngày thi: 22 / 12 / 2014
Thời gian: 45 phút (Không kể thời gian phát đề)
Trường: ………………………………….
Giám thị 1
Giám thị 2
Mã phách
Họ và tên: .......................................... Lớp: .......
SBD: …………………………………….
……………………………………………………………………………………………………………
Điểm
Điểm bằng chữ
Giám khảo 1
Giám khảo 2
Mã phách ghi lại

ĐỀ 3
I. Choose the best answer to complete the sentences. (2pts)
1. She is going to Ha Noi next week. She will stay there ___________the beginning of April.
A. on
B. at
C. in
D. till
2. It was a beautiful day, ___________ we decided to go for a picnic.
A. but
B. or
C. because
D. so
3. Traditionally, the Ao Dai ___________by both men and women.
A. was worn
B. is worn
C. has been worn
D. wore
4. She asked me how I ___________English in the future.
A. can use
B. used
C. would use
D. will use
5. I spend most of time ___________on the Net because I don’t know which website is useful for me.
A. wandering
B. wandered
C. to wander
D. wander
6. Vietnamese women prefer to wear modern clothing at work, ___________?
A. didn’t she
B. don’t they
C. aren’t they
D. doesn’t she
7. I am interested in learning English and I want ___________an extensive course of English.
A. to have
B. to get
C. to attend
D. to come
8. It’s nice to see you again. We ___________each other for a long time.
A. won’t see
B. haven’t seen
C. didn’t see
D. don’t see
II. Choose the best answer to complete the passage. (2pts)
Some people learn English easily. Other people have trouble learning English. There are several
ways to make learning English a little (1) _______ and more interesting. The first step is to feel
positive about learning English. If you believe that you can learn, you will learn. You do not to have to
understand (2) _______ all at once. It’s natural to make mistakes when you learn something new. We
can learn (3) _______ our mistakes. The (4) _______ step is to practice your English. For example,
write in a journal, or diary everyday. You will get used to (5) _______ in English, and you will feel
comfortable expressing your ideas in English. After several weeks, you will see that your writing is
improving. In addition, you must speak English everyday. You can (6) _______ with your classmates
outside class. The third step is to keep a record of your language learning. After (7) _______ lesson,
think about what you did. It is (8) _______ to practice everyday and make a record of your
achievements.
1. A. easier
B. boring
C. difficult
D. easy
2. A. something
B. everything
C. nothing
D. anything
3. A. in
B. with
C. from
D. by
4. A. fourth
B. third
C. second
D. first
5. A. speaking
B. listening
C. reading
D. writing

6. A. practice
B. make
C. improve
D. play
7. A. a few
B. all
C. each
D. some
8. A. unimportant
B. useless
C. unnecessary
D. necessary
III. Read the passage and choose the best answer. (2pts)
One of the main sources for the spreading of news and events throughout the world is the newspaper.
The purpose of newspapers is to inform the public of political, social, economic and entertainment
happenings, among other things. Generally, there are three types of newspaper: daily newspapers,
weekly newspapers, and special newspapers. Daily newspapers have at least one edition every
weekday. Most dailies also have a weekend edition. Daily newspapers often have sections for news,
sports, arts and entertainment, business, and classified advertising. Weekly newspapers are printed once
a week and cover news of interest to readers in a smaller area than that of a daily paper. They focus on
local happenings rather than national or international events.
1. What is the passage about?
A. sports and arts
B. newspapers
C. news and events
D.
entertainment
2. How many types of newspapers are mentioned?
A. Four
B. Two
C. Three
D. One
3. How often are weekly newspapers printed?
A. every weekday
B. once a week
C. twice a week
D. once a day
4. Which sentence is NOT true?
A. Weekly newspapers focus on local happenings rather than national or international events.
B. Daily newspapers are printed at least one edition everyday.
C. Both daily newspapers and weekly newspapers cover news.
D. Daily newspapers focus on local happenings rather than national or international events.
IV. Rewrite the sentences so that they mean almost the same as those printed before them. (2pts)
1. People should use bicycles for short journeys.
=> Bicycles ………………………………………………………………………………….
2. "Do you often practice speaking English with your friends?" the teacher asked Lan.
=> The teacher asked Lan………………………………………………………………….
3. What a pity ! I can’t go camping with you .
=> I wish…………………………………………………………………………………….
4.“ I’m having a good time here.”, said Maryam.
=> Maryam said …………………………………………………………………………….
V. Imagine you are visiting Ha Noi. Write a letter to your family using the cues given. (2pts)
Dear Mom and Dad,
I / have / wonderful time / Ha Noi / now. I / stay / hotel / city center.
…………………………………………………………………………………………………
The weather / be / warm/ sunny / and/ Ha Noi people / be / friendly.
…………………………………………………………………………………………………
I / already / visit / Hoan Kiem Lake / many / interesting place / Ha Noi.
…………………………………………………………………………………………………
Tomorrow / I / going / visit / Uncle Ho’s Mausoleum / buy / souvernirs / you.
…………………………………………………………………………………………………
I will return home on Sunday afternoon.
See you soon.
Love,

UBND HUYỆN HOÀI NHƠN
PHÒNG GIÁO DỤC–ĐÀO TẠO

ĐỀ THI HỌC KÌ I - NĂM HỌC 2014 – 2015
Môn: Tiếng Anh 9 Ngày thi: 22 / 12 / 2014
Thời gian: 45 phút (Không kể thời gian phát đề)
Trường: ………………………………….
Giám thị 1
Giám thị 2
Mã phách
Họ và tên: .......................................... Lớp: .......
SBD: …………………………………….
……………………………………………………………………………………………………………
Điểm
Điểm bằng chữ
Giám khảo 1
Giám khảo 2
Mã phách ghi lại

ĐỀ 4
I. Choose the best answer to complete the sentences. (2pts)
1. Vietnamese women prefer to wear modern clothing at work, ___________?
A. aren’t they
B. doesn’t she
C. didn’t she
D. don’t they
2. Traditionally, the Ao Dai ___________by both men and women.
A. has been worn
B. wore
C. was worn
D. is worn
3. I am interested in learning English and I want ___________an extensive course of English.
A. to attend
B. to come
C. to have
D. to get
4. It’s nice to see you again. We ___________each other for a long time.
A. didn’t see
B. don’t see
C. won’t see
D. haven’t seen
5. She is going to Ha Noi next week. She will stay there ___________the beginning of April.
A. in
B. till
C. on
D. at
6. It was a beautiful day, ___________ we decided to go for a picnic.
A. because
B. so
C. but
D. or
7. I spend most of time ___________on the Net because I don’t know which website is useful for me.
A. to wander
B. wander
C. wandering
D. wandered
8. She asked me how I ___________English in the future.
A. would use
B. will use
C. can use
D. used
II. Rewrite the sentences so that they mean almost the same as those printed before them. (2pts)
1. What a pity ! I can’t go camping with you .
=> I wish…………………………………………………………………………………….
2. People should use bicycles for short journeys.
=> Bicycles ………………………………………………………………………………….
3.“ I’m having a good time here.”, said Maryam.
=> Maryam said …………………………………………………………………………….
4. "Do you often practice speaking English with your friends?" the teacher asked Lan.
=> The teacher asked Lan………………………………………………………………….
III. Read the passage and choose the best answer. (2pts)
One of the main sources for the spreading of news and events throughout the world is the
newspaper. The purpose of newspapers is to inform the public of political, social, economic and
entertainment happenings, among other things. Generally, there are three types of newspaper: daily
newspapers, weekly newspapers, and special newspapers. Daily newspapers have at least one edition
every weekday. Most dailies also have a weekend edition. Daily newspapers often have sections for
news, sports, arts and entertainment, business, and classified advertising. Weekly newspapers are

printed once a week and cover news of interest to readers in a smaller area than that of a daily paper.
They focus on local happenings rather than national or international events.
1. What is the passage about?
A. news and events
B. entertainment
C. sports and arts
D.
newspapers
2. How many types of newspapers are mentioned?
A. Three
B. One
C. Four
D. Two
3. How often are weekly newspapers printed?
A. twice a week
B. once a day
C. once a week
D. every weekday
4. Which sentence is NOT true?
A. Both daily newspapers and weekly newspapers cover news.
B. Daily newspapers are printed at least one edition everyday.
C. Weekly newspapers focus on local happenings rather than national or international events.
D. Daily newspapers focus on local happenings rather than national or international events.
IV. Choose the best answer to complete the passage. (2pts)
Some people learn English easily. Other people have trouble learning English. There are several
ways to make learning English a little (1) _______ and more interesting. The first step is to feel
positive about learning English. If you believe that you can learn, you will learn. You do not to have to
understand (2) _______ all at once. It’s natural to make mistakes when you learn something new. We
can learn (3) _______ our mistakes. The (4) _______ step is to practice your English. For example,
write in a journal, or diary everyday. You will get used to (5) _______ in English, and you will feel
comfortable expressing your ideas in English. After several weeks, you will see that your writing is
improving. In addition, you must speak English everyday. You can (6) _______ with your classmates
outside class. The third step is to keep a record of your language learning. After (7) _______ lesson,
think about what you did. It is (8) _______ to practice everyday and make a record of your
achievements.
1. A. difficult
B. easy
C. easier
D. boring
2. A. nothing
B. anything
C. something
D. everything
3. A. from
B. by
C. in
D. with
4. A. second
B. first
C. fourth
D. third
5. A. reading
B. writing
C. speaking
D. listening
6. A. improve
B. play
C. practice
D. make
7. A. each
B. some
C. a few
D. all
8. A. unnecessary
B. necessary
C. unimportant
D. useless
V. Imagine you are visiting Ha Noi. Write a letter to your family using the cues given. (2pts)
Dear Mom and Dad,
I / have / wonderful time / Ha Noi / now. I / stay / hotel / city center.
…………………………………………………………………………………………………
The weather / be / warm/ sunny / and/ Ha Noi people / be / friendly.
…………………………………………………………………………………………………
I / already / visit / Hoan Kiem Lake / many / interesting place / Ha Noi.
…………………………………………………………………………………………………
Tomorrow / I / going / visit / Uncle Ho’s Mausoleum / buy / souvernirs / you.
…………………………………………………………………………………………………
I will return home on Sunday afternoon.
See you soon.
Love,

HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ 1
I. Choose the best answer to complete the sentences. Mỗi câu đúng 0,25 điểm
1. B

2. C

3. D

4. C

5. D

6. B

7. A

8. A

7. B

8. A

II. Choose the best answer to complete the passage. Mỗi câu đúng 0,25 điểm
1. D

2. C

3. B

4. B

5. A

6. D

III. Read the passage and choose the best answer. Mỗi câu đúng 0,5 điểm
1. C

2. C

3. A

4. B

IV. Rewrite the sentences so that they mean almost the same as those printed before them.
Mỗi câu đúng 0,5 điểm.
1. Maryam said (that) she was having a good time (0,25đ) there. (0,25đ)
2. I wish I could go camping with you.
3. The teacher asked Lan if/ whether she (0,25đ) often practiced speaking English with her friends.
(0,25đ)
4. Bicycles should be used for short journeys.
V. Imagine you are visiting Ha Noi. Write a letter to your family using the cues given.
Mỗi câu đúng 0,5 điểm
Dear Mom and Dad,
I am having a wonderful time in Ha Noi now. (0,25đ) I stay/am staying at/in a hotel in the city center.
(0,25đ)
The weather is/ has been warm and sunny (0,25đ) and Ha Noi people are friendly. (0,25đ)
I have already visited Hoan Kiem Lake (0,25đ) and many interesting places in Ha Noi. (0,25đ)
Tomorrow I am going to visit Uncle Ho’s Mausoleum (0,25đ) and buy (some) souvenirs for you.
(0,25đ)
I will return home on Sunday afternoon.
See you soon.
Love,

HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ 2
I. Choose the best answer to complete the sentences. Mỗi câu đúng 0,25 điểm
1. B

2. D

3. D

4. A

5. C

6. C

7. B

8. A

II. Rewrite the sentences so that they mean almost the same as those printed before them.
Mỗi câu đúng 0,5 điểm.
1. The teacher asked Lan if/ whether she (0,25đ) often practiced speaking English with her friends.
(0,25đ)
2. Bicycles should be used for short journeys.
3. Maryam said (that) she was having a good time (0,25đ) there. (0,25đ)
4. I wish I could go camping with you.
III. Read the passage and choose the best answer. Mỗi câu đúng 0,5 điểm
1. A

2. B

3. C

4. A

IV. Choose the best answer to complete the passage. Mỗi câu đúng 0,25 điểm
1. B

2. A

3. D

4. D

5. C

6. B

7. D

8. C

V. Imagine you are visiting Ha Noi. Write a letter to your family using the cues given.
Mỗi câu đúng 0,5 điểm
Dear Mom and Dad,
I am having a wonderful time in Ha Noi now. (0,25đ) I stay/am staying at/in a hotel in the city center.
(0,25đ)
The weather is/ has been warm and sunny (0,25đ) and Ha Noi people are friendly. (0,25đ)
I have already visited Hoan Kiem Lake (0,25đ) and many interesting places in Ha Noi. (0,25đ)
Tomorrow I am going to visit Uncle Ho’s Mausoleum (0,25đ) and buy (some) souvenirs for you.
(0,25đ)
I will return home on Sunday afternoon.
See you soon.
Love,

HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ 3
I. Choose the best answer to complete the sentences. Mỗi câu đúng 0,25 điểm
1. D

2. D

3. A

4. C

5. A

6. B

7. C

8. B

7. C

8. D

II. Choose the best answer to complete the passage. Mỗi câu đúng 0,25 điểm
1. A

2. B

3. C

4. C

5. D

6. A

III. Read the passage and choose the best answer. Mỗi câu đúng 0,5 điểm
1. B

2. C

3. C

4. D

IV. Rewrite the sentences so that they mean almost the same as those printed before them.
Mỗi câu đúng 0,5 điểm.
1. Bicycles should be used for short journeys.
2. The teacher asked Lan if/ whether she (0,25đ) often practiced speaking English with her friends.
(0,25đ)
3. I wish I could go camping with you.
4. Maryam said (that) she was having a good time (0,25đ) there. (0,25đ)
V. Imagine you are visiting Ha Noi. Write a letter to your family using the cues given.
Mỗi câu đúng 0,5 điểm
Dear Mom and Dad,
I am having a wonderful time in Ha Noi now. (0,25đ) I stay/am staying at/in a hotel in the city center.
(0,25đ)
The weather is/ has been warm and sunny (0,25đ) and Ha Noi people are friendly. (0,25đ)
I have already visited Hoan Kiem Lake (0,25đ) and many interesting places in Ha Noi. (0,25đ)
Tomorrow I am going to visit Uncle Ho’s Mausoleum (0,25đ) and buy (some) souvenirs for you.
(0,25đ)
I will return home on Sunday afternoon.
See you soon.
Love,

HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ 4
I. Choose the best answer to complete the sentences. Mỗi câu đúng 0,25 điểm
1. D

2. C

3. A

4. D

5. B

6. B

7. C

8. A

II. Rewrite the sentences so that they mean almost the same as those printed before them.
Mỗi câu đúng 0,5 điểm.
1. I wish I could go camping with you.
2. Bicycles should be used for short journeys.
3. Maryam said (that) she was having a good time (0,25đ) there. (0,25đ)
4. The teacher asked Lan if/ whether she (0,25đ) often practiced speaking English with her friends.
(0,25đ)
III. Read the passage and choose the best answer. Mỗi câu đúng 0,5 điểm
1. D

2. A

3. C

4. D

IV. Choose the best answer to complete the passage. Mỗi câu đúng 0,25 điểm
1. C

2. D

3. A

4. A

5. B

6. C

7. A

8. B

V. Imagine you are visiting Ha Noi. Write a letter to your family using the cues given.
Mỗi câu đúng 0,5 điểm
Dear Mom and Dad,
I am having a wonderful time in Ha Noi now. (0,25đ) I stay/am staying at/in a hotel in the city center.
(0,25đ)
The weather is/ has been warm and sunny (0,25đ) and Ha Noi people are friendly. (0,25đ)
I have already visited Hoan Kiem Lake (0,25đ) and many interesting places in Ha Noi. (0,25đ)
Tomorrow I am going to visit Uncle Ho’s Mausoleum (0,25đ) and buy (some) souvenirs for you.
(0,25đ)
I will return home on Sunday afternoon.
See you soon.
Love,