loading
back to top
Upload tài liệu trên DOC24 và nhận giải thưởng hàng tuần Tìm hiểu thêm
Chú ý: Các vấn đề liên quan đến học tập, hãy để lại bình luận trực tiếp trên trang để được phản hồi nhanh hơn phần hỗ trợ trực tuyến của facebook. Xin cảm ơn!

Đề thi KSCL môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Triệu Sơn 4, Thanh Hóa năm học 2016 - 2017 (Lần 1) có đáp án

Chia sẻ: loigiaihay | Ngày: 2016-11-14 10:44:31 | Trạng thái: Được duyệt

Chủ đề: đề thi tiếng anh lớp 10   

29
Lượt xem
2
Tải về





Bên trên chỉ là 1 phần trích dẫn trong tài liệu để xem hết tài liệu vui lòng tải về máy. Đề thi KSCL môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Triệu Sơn 4, Thanh Hóa năm học 2016 - 2017 (Lần 1) có đáp án

Đề thi KSCL môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Triệu Sơn 4, Thanh Hóa năm học 2016 - 2017 (Lần 1) có đáp án

Đề thi KSCL môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Triệu Sơn 4, Thanh Hóa năm học 2016 - 2017 (Lần 1) có đáp án




Tóm tắt nội dung
Doc24.vnSỞ GD ĐT THANH HÓATRƯỜNG THPT TRIỆU SƠN ĐỀ THI KHẢO SÁT LỚP 10 LẦN INĂM HỌC 2016 2017MÔN: TIẾNG ANHThời gian làm bài: 60 phút ĐỀ SỐ 01Họ, tên thí sinh:..........................................................................Số báo danh:...............................................................................A. TRẮC NGHIỆMI. Mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differsfrom the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 1: A. work er B. er C. comm er cial D. er chantQuestion 2: A. imag ine B. derterm ine C. Valent ine D. discipl ineQuestion 3: A. br ea the B. br ea kfast C. alr ea dy D. dr ea mtQuestion 4: A. oo B. fl oo C. oo D. oo dIII. Mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the correct one to complete each ofthe following sentences. Question 5: regret_______ that the sightseeing tour has been cancelled because of the bad weather.A. telling you B. saying you C....
Nội dung tài liệu
Doc24.vnSỞ GD ĐT THANH HÓATRƯỜNG THPT TRIỆU SƠN ĐỀ THI KHẢO SÁT LỚP 10 LẦN INĂM HỌC 2016 2017MÔN: TIẾNG ANHThời gian làm bài: 60 phút ĐỀ SỐ 01Họ, tên thí sinh:..........................................................................Số báo danh:...............................................................................A. TRẮC NGHIỆMI. Mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differsfrom the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 1: A. work er B. er C. comm er cial D. er chantQuestion 2: A. imag ine B. derterm ine C. Valent ine D. discipl ineQuestion 3: A. br ea the B. br ea kfast C. alr ea dy D. dr ea mtQuestion 4: A. oo B. fl oo C. oo D. oo dIII. Mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the correct one to complete each ofthe following sentences. Question 5: regret_______ that the sightseeing tour has been cancelled because of the bad weather.A. telling you B. saying you C. to say you D. to tell youQuestion 6: We had our house ___________ when we were away on holiday.A. broken into B. broke into C. breaking into D. to break intoQuestion 7: The children ________ to the zoo.A. enjoyed taking B. were enjoyed to be takenC. enjoyed being taken D. were enjoyed to takeQuestion 8: She has difficulty ________ and ________ English.A. to speak- to write B. speak-writing C. speak-write D. speaking-writingQuestion 9: They_______small cup of coffee after they_______dinner.A. drank/had finished B. drunk/had finished C. drink/ had finished D. drunk/finishedQuestion 10: Your windows need ________at least once year.A. to clean B. being cleaned C. cleaning D. have cleanedQuestion 11: Most of the computers in the laboratory are________now.A. out of order B. out of function C. out of working D. out of workQuestion 12: Hung "Thank you very much for the lovely party. " Hoa "________."A. You are welcome B. Cheers C. Have good time D. ThanksQuestion 13: The judge ____________the murderer to lifetime imprisonment.A. convicted B. accused C. prosecuted D. sentencedQuestion 14: __________ being tired, went for picnic with my family.A. In spite B. Because of C. Despite D. ThoughQuestion 15: Our country is rich ________ natural resources.A. with B. about C. in D. ofQuestion 16: _______ for the fact that he was working abroad, he would willingly have helped with the project.A. If it had been B. If it hadn’t been C. Had it been D. Hadn’t it beenQuestion 17: Is this the address to ________ you want the package sent?A. whom B. where C. which D. whoseQuestion 18: ________, you need to achieve score of 60% or more.A. For being passed this test B. So that to pass this testC. In order pass this test D. To pass this testQuestion 19: She was ____________she could not say anything.Doc24.vnA. so surprised at the news that B. so surprised of the news thatC. so that surprised for the news D. such surprised at the news thatQuestion 20: thought you said she was going away the next Sunday,_______ ?A. wasn't it B. didn't C. didn't you D. wasn't sheQuestion 21: If you had taken my advice, you _______ in such difficulties now.A. hadn't been B. wouldn't be C. wouldn't have been D. won't beQuestion 22: One's fingerprints are _______ other person.A. differ from any B. different from anyC. different from those of any D. different fromQuestion 23: Excuse me sir, are we allowed _______ dictionaries into the exam?”A. take B. took C. to take D. takingIV. Mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSESTin meaning to the underlined part in each of the following questions. Question 24: I’ll take the new job whose salary is fantastic.A. acceptable B. pretty highs C. wonderful D. reasonableQuestion 25: Let's wait here for her; I'm sure she'll turn up before long.A. enter B. visit C. arrive D. returnV. Mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITEin meaning to the underlined part in each of the following questions. Question 26: She had cozy little apartment in Boston.A. uncomfortable B. warm C. dirty D. lazyQuestion 27: We are contented with what we do.A. pleased B. unhappy C. satisfied D. relaxedVI. Mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to show the underlined part that eedscorrection in each of following questions. Question 28: When many of (B) my friends take shower in the morning, usually take one (C) before bed (D).Question 29: can’t (A)go out tonight because (B) have too many( work to do (D).Question 30: Bella had better to change )her study habits if she wants to be( B) admitted to (C) goodcollege (D) .Read the following passage and mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanksMy village was place (31)_______ farmers worked on their land, growing rice,potatoes, and maize. The farmers worked hard on the fields from early morning until late in the afternoon.(32)_______ they tried their best, they couldn't make ends meet.In the last few years, my village (33)_______ dramatically. With the help of project to help poor farmers, the farmers in the village can (34)_______ money from the bank to (35)_______ more cows pigs and chicken. The dull atmosphere has been replaced by the exciting one.Question 31. A. when B. which C. that D. whereQuestion 32. A. As B. In spite of C. Because D. AlthoughQuestion 33. A. has changed B. was changed C. is changed D. changesQuestion 34. A. take B. lend C. borrow D. holdQuestion 35 A. improve B. raise C. develop D. riseRead the following passage and mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questionsFaraday was born into poor family. He received little schooling in his boyhood and had to start work at an early age in bookbinder’s shop. He was very interested in science, so he often attended scientific lectures given by Sir Humphry Davy, famous scientist at that time.Doc24.vnOne day Davy discovered Faraday’s talent. As result, he invited the boy to work in his laboratory. At first Faraday was given very simple jobs, but later he had more important work to do. It wasin Davy’s laboratory that Faraday invented the generator and became well-known scientist of England.Question 36 Why didn’t Faraday have good education?A. Because he wasn’t interested in studying. B. Because he didn’t have money.C. Because his family was too poor D. Because his father was blacksmith.Question 37 Where did he work at his early age?A. in bookshop B. in book club C. in bookbinder’s shop D. in book stallQuestion 38 The boy often attended ________.A. lectures B. sentences C. letters D. speechesQuestion 39 What did Faraday do at first in Davy’s laboratory?A. uneasy jobs B. easy jobs C. difficult jobs D. complex jobsQuestion 40 What did Faraday do later in Davy’s laboratory?A. more tiring work B. more boring work C. more simple work D. more important workB. TỰ LUẬNFinish each of the following sentences in such way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet.Question 41: My mother was worried because was ill. Because of ....................................................................................................................... Question 42: We last went to the cinema two months ago. We haven’t ..................................................................................................................... Question 43: Study hard or you will get bad marks. Unless ............................................................................................................................ Question 44: My friend said, “I saw your brother in the park yesterday. ” My friend said ................................................................................................................ THE ENDSỞ GD ĐT THANH HÓA ĐỀ THI KHẢO SÁT LỚP 10 LẦN IDoc24.vnTRƯỜNG THPT TRIỆU SƠN NĂM HỌC 2016 2017MÔN: TIẾNG ANHThời gian làm bài: 60 phútĐỀ SÓ 02Họ, tên thí sinh:..........................................................................Số báo danh:...............................................................................A. TRẮC NGHIỆMI. Mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differsfrom the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 1: teach er B. er C. togeth er D. work erQuestion 2: A. imag ine B. Valent ine C. derterm ine D. discipl ineQuestion 3: A. ea B. scr ea C. ea D. ea tQuestion 4: A. oo B. fl oo C. oo D. oo dII. Mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSESTin meaning to the underlined part in each of the following questions. Question 5: I’ll take the new job whose salary is fantastic.A. acceptable B. pretty highs C. wonderful D. reasonableQuestion 6: Let's wait here for her; I'm sure she'll turn up before long.A. enter B. arrive C. visit D. returnIII. Mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the word or phrase that isOPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions. Question 7: She had cozy little apartment in Boston.A. uncomfortable B. warm C. dirty D. lazyQuestion 8: We are contented with what we do.A. pleased B. satisfied C. relaxed D. unhappyIV. Mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the correct one to complete each ofthe following sentences. Question 9: regret_______ that the sightseeing tour has been cancelled because of the bad weather.A. telling you B. saying you C. to say you D. to tell youQuestion 10: We had our house ___________ when we were away on holiday.A. broken into B. broke into C. breaking into D. to break intoQuestion 11: The children ________ to the park.A. enjoyed taking B. were enjoyed to be takenC. enjoyed being taken D. were enjoyed to takeQuestion 12: She has difficulty ________ and ________ English.A. to speak- to write B. speak-writing C. speak-write D. speaking-writingQuestion 13: They_______ to bed after they_______ the football match on TV.A. went/had watched B. go/had watched C. gone/ had watched D. went/watchedQuestion 14: Your hair needs ________at least once month.A. to cut B. being cut C. cutting D. have cutQuestion 15: Most of the computers in the laboratory are________now.A. out of order B. out of function C. out of working D. out of workQuestion 16: Hung "Thank you very much for the lovely party. " Hoa "________."A. You are welcome B. Cheers C. Have good time D. ThanksQuestion 17: The judge ____________the murderer to lifetime imprisonment.Doc24.vnA. convicted B. accused C. prosecuted D. sentencedQuestion 18: __________ the bad condition of the house, they enjoyed living there.A. In spite of B. Because of C. Despite D. ThoughQuestion 19: Our country is rich ________ natural resources.A. with B. about C. in D. ofQuestion 20: _______ for the fact that he was working abroad, he would willingly have helped with the project.A. If it had been B. If it hadn’t been C. Had it been D. Hadn’t it beenQuestion 21: These are the books ________ my father wrote when he was young.A. whom B. where C. which D. whoseQuestion 22: ________, you need to achieve score of 60% or more.A. For being passed this test B. So that to pass this testC. In order pass this test D. To pass this testQuestion 23: She was ____________she could not say anything.A. so surprised at the news that B. so surprised of the news thatC. so that surprised for the news D. such surprised at the news thatQuestion 24: thought you said she was going away the next Sunday,_______ ?A. wasn't it B. didn't C. didn't you D. wasn't sheQuestion 25: If you had taken my advice, you _______ in such difficulties now.A. hadn't been B. wouldn't be C. wouldn't have been D. won't beQuestion 26: One's fingerprints are _______ other person.A. differ from any B. different from anyC. different from those of any D. different fromQuestion 27: Excuse me sir, are we allowed _______ dictionaries into the exam?”A. take B. took C. to take D. takingV. Mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to show the underlined part that eedscorrection in each of following questions. Question 28: can’t (A)go out tonight because (B) have too many( work to do (D).Question 29: When many of (B) my friends take shower in the morning, usually take one (C) before bed (D).Question 30: Bella had better to change )her study habits if she wants to be( B) admitted to (C) goodcollege (D) .Read the following passage and mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanksMy village was place (31)_______ farmers worked on their land, growing rice,potatoes, and maize. The farmers worked hard on the fields from early morning until late in the afternoon.(32)_______ they tried their best, they couldn't make ends meet.In the last few years, my village (33)_______ dramatically. With the help of project to help poor farmers, the farmers in the village can (34)_______ money from the bank to (35)_______ more cows pigs and chicken. The dull atmosphere has been replaced by the exciting one.Question 31. A. where B. which C. that D. whenQuestion 32. A. As B. Although C. Because D. In spite ofQuestion 33. A. changes B. was changed C. is changed D. has changedQuestion 34. A. take B. lend C. borrow D. holdQuestion 35 A. improve B. develop C. raise D. riseRead the following passage and mark the letter A, B, C, or on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questionsDoc24.vnFaraday was born into poor family. He received little schooling in his boyhood and had to start work at an early age in bookbinder’s shop. He was very interested in science, so he often attended scientific lectures given by Sir Humphry Davy, famous scientist at that time.One day Davy discovered Faraday’s talent. As result, he invited the boy to work in his laboratory. At first Faraday was given very simple jobs, but later he had more important work to do. It wasin Davy’s laboratory that Faraday invented the generator and became well-known scientist of England.Question 36 Why didn’t Faraday have good education?A. Because he wasn’t interested in studying. B. Because he didn’t have money.C. Because his family was too poor D. Because his father was blacksmith.Question 37 Where did he work at his early age?A. in bookshop B. in book stall C. in book club D. in bookbinder’s shopQuestion 38 The boy often attended ________.A. sentences B. lectures C. letters D. speechesQuestion 39 What did Faraday do at first in Davy’s laboratory?A. uneasy jobs B. difficult jobs C. easy jobs D. complex jobsQuestion 40 What did Faraday do later in Davy’s laboratory?A. more tiring work B. more boring work C. more simple work D. more important workB. TỰ LUẬNFinish each of the following sentences in such way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet.Question 41: Becaus it rained heavily, they couldn’t go for picnic last week. Because of ....................................................................................................................... Question 42: We last saw him two months ago. We haven’t ..................................................................................................................... Question 43: Revise old lesson or you will get bad marks. Unless ............................................................................................................................ Question 44: My friend said, “I saw your sister in the park yesterday. ” My friend said ................................................................................................................ THE ENDDoc24.vnSỞ GD ĐT THANH HÓATRƯỜNG THPT TRIỆU SƠN ĐÁP ÁN ĐỀ THI KHẢO SÁT LỚP 10 LẦN INĂM HỌC 2016 2017MÔN: TIẾNG ANHThời gian làm bài: 60 phútĐỀ SỐ 01A. TRẮC NGHIỆM 0,2 40 8,0đ)1A 2C 3A 4B 5D 6A 7C 8D 9A 10C 11A 12A 13D 14C 15C16B 17C 18D 19A 20D 21B 22D 23C 24C 25C 26A 27B 28A 29C 30A31D 32D 33A 34C 35B 36C 37C 38A 39B 40DB. TỰ LUẬN 0,5 2,0đ)Question 41: Because of my illness, my mother was worried.Question 42: We haven’t gone to the cinema for two months.Question 43: Unless you study hard, you will get bad marks. Question 44: My friend said she had seen my brother in the park the day before. ĐỀ SỐ 02 A. TRĂC NGHIỆM 0,2 40 8,0đ)1B 2B 3C 4B 5C 6B 7A 8D 9D 10A 11C 12D 13A 14C15A 16A 17D 18A 19C 20B 21C 22D 23A 24D 25B 26D 27C 28C29A 30A 31A 32B 33D 34C 35C 36C 37D 38B 39C 40DB. TỰ LUẬN 0,5 2,0 đ)Question 41: Because of the heavy rain, they couldn’t go for picnic last week.Question 42: We haven’t seen him for two months.Question 43: Unless you revise old lesson, you will get bad marks. Question 44: My friend said she had seen my sister in the park the day before.HẾT Triệu sơn, ngày 30/10/2016 Người ra đề và đáp án Lê Thị PhướcTrên đây chỉ là phần trích dẫn 10 trang đầu của tài liệu và có thế hiển thị lỗi font, bạn muốn xem đầyđủ tài liệu gốc thì ấn vào nút Tải về phía dưới.

0 Bình luận



Bạn cần đăng nhập mới có thể viết bình luận



Tài liệu liên quan




Nhận thông tin qua email


Cập nhật tài liệu hay và mới tại doc24.vn qua email



Hỗ trợ trực tuyến